Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Homeopátia – mire is jó?

 

 

Bármikor segítségül hívhatod a megfelelő homeopátiás szert, ha úgy érzed, bujkál benned valami, vagy egyszerűen csak rossz a közérzeted. Igen, várandósság alatt is – legyen szó akár az általános rosszullétekről vagy arról, hogy konkrétan a szülés folyamatára szeretnél felkészülni.

 Míg a gyógyszerek többsége a betegségek tüneteinek kezelésére vagy a kórokozók eltűntetésére hivatott – jó adag mellékhatással fűszerezve, addig a homeopátiás szerek saját szervezetünk védelmi rendszerét rázzák fel – jóformán emlékeztetik rá, mi is a dolga. Természetesen.

Több olyan homeopátiás szer van, ami megkönnyíti a szülést – gyorsítja folyamatát (akár felére is csökkenheti), enyhíti a fájásokat, gyorsítja a tágulást, segíti a regenerálódást – ennek köszönhetően kevesebb szövődménytől kell később tartani.

 

A lényeg itt is, mint mindig – a jó időzítés.

 

A homeopátiás bogyók közt szinte mindenre találsz megfelelő szert, a lényeg a mikor, mit, hogyan hármas, illetve az, hogy megelőzni vagy megoldani szeretnél egy adott problémát a segítségükkel.

A várandósság során minden gondodra (reggeli rosszullét, stb.) találsz majd kicsi golyókat, ha viszont

már kifejezetten a szülésről van szó, akkor bármilyen tünet nélkül, tudatosan, a 36. héttől érdemes a homeopátiás szerek segítségével felkészíteni szervezetedet a nagy napra.

Kiemeltük Neked, mikor mire lehet szükséged – így időben be tudod szerezni őket, adagolásukat pedig akár le is írhatod (ha van szülési terved, akkor abban) a szülésznő számára – vajúdás közben jobb lesz, ha Ő figyel az időzítésre és az adagolásra, minthogy Te kergesd a pici golyócskákat J.

 

Ők lesznek tehát segítőtársaid a szülésre való felkészülésben és annak folyamán:

 

Caulophyllum C-12,napi 3*3-at elszopogatva a 36. héttől a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét.

A vajúdás kezdetén Hypericum C-3o, óránként 1 golyó + Arnica Montana C30, 5 golyó

 - Szülés közbeni vérzékenységet csökkenti, a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását segíti elő.

A vajúdás alatt  Pulsatilla C-3o, félóránként 1 golyó

 segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, csillapítani a fájdalmakat,

 

 Cicimfuga C-30, 10-30 percenként 1 golyó

- Fájásgyengeség vagy kibírhatatlan fájdalom esetén

A Gelsemium C-30,  vajúdás alatt fél óránként 1 golyó:

Azoknak, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások

A kitolási szak elején 1 adag Arnica Montana :csökkenti a vérzést és sebgyógyulást segít.

- A szülés után 2 órával újra 1 adag Arnica Montana: sebgyógyulás elősegítésére.

Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után (vákuum, fogó, nehéz kitolási szak stb.)  Bellis Perennis C-30, 5 napig napi 3*3 golyó

Császármetszés esetén a műtét után Arnica Montana szedése javasolt 5 napig, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket + a fejfájás csillapítására Hypericum C-30 + Helleborus C-30 napi 3*3 golyó (szükség esetén még további egy adag bevehető).

Sokkal bővebben erről a témáról a www.homeomami.hu oldalon olvashatsz!

Forrás: www.homeomami.hu

 

 

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat