Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Aktív mama – aktív papa – boldog baba

A nagyszülők összetartó ereje a családban

 

Ha attól tartsz, hogy gyermeketeket pár nap alatt simán elkényeztetik, igazad van – de így van ez rendjén.

Még a legkisebbek is hamar rájönnek, hogy nagyszülőknél mindig sokkal több mindent szabad – picit tovább fennmaradni, az ágyon ugrálni, sikítozva rohangálni, csokit ebéd előtt (vagy helyett) enni és még hosszasan lehetne folytatni a sort –, mégis tökéletesen tudják, hogy otthon újra más lesz.

Más, mert ott Veletek lehetnek. Mindegyik helynek megvan a maga szépsége az életükben.

 Nagyszüleiknél például imádni fogják, hogy olyan történeteket hallhatnak Rólatok, ami annyi idős korotokban történt, amekkorák most Ők, hogy olyan fényképeket láthatnak, amin Ti vagytok picik (nem utolsó sorban még papírra van nyomva), hogy mamának és papának mindig van ideje egy kis csínytevésre vagy barkácsolásra – nektek pedig boldogan mesélhetnek erről, ami szuper beszélgetés alapot teremthet a családban – olyat, aminek a gyerkőc aktív résztvevője.

Ezek a legértékesebb idők számára, hiszen míg Rá figyel mindenki, a gyermek a család fontos tagjának érzi magát. Persze, fontos Ő mindig, gondolhatod most, amiben teljesen igazad van – viszont ez az érzés igazán akkor járja át, ha nem csupán fizikailag van Veletek, vagy mindent, amit szeretne, megkap, hanem akkor, amikor igazán Őrá figyeltek.

Egy jó beszélgetés pedig ezerszer többet ér, mintha a felnőttek világából kizárva egy méregdrága játékkal kellene beérnie.

A gyerekek intelligensebbek, mint gondolnánk – ne tartsatok Tőle, hogy otthon is azokat az „extrákat” fogják követelni, amit a nagyszülőknél lehet. Ha be is csusszan egy-egy próbálkozás, ügyesen elterelhető egy kacsintással „ez Mamáék játéka – biztosan várod már, hogy újra Náluk lehess” – így tisztázhatóak a határok, hogy hol, mit lehet -, egyben pedig meg is kímélitek magatokat a felesleges „százszor mondtam már, hogy ezt itthon nem engedem” körtől – ami csak síráshoz, duzzogáshoz vezet.

El kell fogadnotok, hogy az anya-apa-baba(idővel kisgyerek) trió egy egészen más világ, mint a mama-papa-baba hármas.

Titkos kis szövetségek ezek a gyerkőcök számára, már egészen pici kortól – amit imádni fognak.

 

Aktív nagyszülőkkel olyan varázslatos gyermekkort teremthettek gyermeketek számára, melyben a család értékét észrevétlenül szippanthatja magába – így teremtve meg alapját annak, hogy amikor majd Ő felnő, hasonlóan fontos legyen számára a Ti részvételetek és értékeitek gyermeke nevelésében. Hiszen addigra már Ti lesztek a nagyszülők – a család összetartó lelke…

 

 

 

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat