Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Családi bakancslista – Őszre

Minden évszaknak meg van a maga szépsége, csupán meg kell találnod, hogy mi az, ami Téged melegséggel tölt el vagy mosolyra fakaszt benne!

Ha szereted az avar vagy az ősszel begyújtott kandallók jellegzetes illatát, ne hagyd ki a délutáni sétát, amikor az illatok a hűvösödő levegőben egyszeriben megelevenednek!

 

A hangulatot nem kell elengedned, sőt! Folytasd otthon, hogy az őszi varázslat minden apró pillanatát megélhesd!

 

1. Készítsetek sütőtök krémlevest, sütőtökös süteményt, vagy egyszerűen a tököt csak süssétek meg szeletben vagy akár egészben – ha tartasz a család apraja, nagyjának reakciójától, legyen ez egy kicsi adagos meglepetés újdonság. Ha a gyerekek rajtad látják, mennyire izgatott, ők is várni fogják!


 

2. Melegedjetek a tűz mellett – ezt akkor is megteheted, ha nincsen otthon kandallód. Az ősz egyik varázslatos kelléke az almasütő kerámia, amihez nem kell más, csak néhány mécses, egy alma és ha szeretitek, egy kis méz, fahéj ízesítésnek. Sülés közben (ami inkább saját levében párolás) varázslatos illattal tölti meg a lakást és nagyszerű hangulatot ad, akár egy jó kis beszélgetéshez, meséhez.

3. Gyűjtsetek gesztenyét, készítsetek belőle valami vidámat! – Legyen az akár egy mókás figura vagy lakásdekoráció 

4. Készítsetek fahéj illatú gyertyát!  - ezt régi, maradék gyertyák összeolvasztásával is megteteted, de ha nem tartasz meg ilyesmit, akkor dekorációs boltban akár viasz pasztillát is vehetsz. Ha nincs ilyen bolt a közeledben, a mécsesek viasza is kiváló választás lehet! Olvasztás közben adhatsz hozzá valódi fahéjat vagy bármilyen illóolajat. Varázsolj őszi illatokat kedvedre!

5. Ugráljatok pocsolyákban – ez a tevékenység sokszor a gyerekek egyik nagy kedvence, de nem mindig a legmegfelelőbb cipőben, öltözékben és időben csobbannak egy-egy nagyobb lehetőségben. Ha megígéred, hogy bölcsi/ovi/suli után együtt ugráltok, alig fogják várni a legkisebbek – és hidd el, a Te lelkednek is jót tesz J. Nosza, gumicsizmákat elő!

6. Ugorjatok nagy kupac avarba, a legszebb leveleket pedig gyűjtsétek össze! – az ugrálásban kifáradva a gyönyörű leveleket akár azonnal fel is használhatjátok  hazaérve (a száradással azonban ezek egy kicsit meg fognak pöndörödni) , de le is préselhetitek, hogy laposak maradhassanak és képet, szélcsengőt, befőttes üveg mécsest, ajtódíszt vagy további csodaszép dolgokat készítsetek belőle.

7. készítsetek kismama- és gyermekbarát „forralt bort”( a többieknek az igazi is mehet smiley!)  - sima teához adva a forral bor fűszereket, isteni ízű és illatú, igazi lélekmelengető italt készíthettek! A legnagyszerűbb, hogy már filteres kiszerelésben is kapható forralt bor fűszer, így a készülő teához, felnőtteknek pedig az eredeti verziójú forralt borhoz egyszerűen hozzáadható!

8. Bővítsd ezt a listát kedvedre és oszd meg velünk kommentben ötleteidet!

Forrás: készült a www.kicsisziv.hu oldal „Női bakancslista Őszre” c. cikke nyomán 

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat