Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Őszi játékok tárháza

 

 

Ősszel kezdődik az iskola, az óvoda, az idő hűvösebb, hamarabb is sötétedik, így minden okunk meg lehetne rá, hogy ne szeressük ezt az évszakot.A természet azonban úgy tűnik, nagyon okos – ezer színével és termésével kápráztat el bennünket, hogy kárpótoljon a borongósabb napokért –, egyben a legtökéletesebb évszak arra, hogy a gyerekekkel kiránduljunk és gyűjtögessük a szebbnél szebb terméseket, melyek nem csak az őszi évszakban, de karácsonyi dekorációként is a legszebb díszek lesznek.

Mutasd meg gyermekednek a természet csodáit!

A kicsik maguktól is sok dologra rácsodálkoznak, de ha még azt is megtudják, mennyi jó móka lehetősége bújik meg a színes levelek és gyönyörű termések mögött, végeláthatatlan sorban készülnek majd a termés állatkák és levelekből készült képek.Kipp-Kopp és Tipp-Topp, a gesztenye gyerekekSéta közben már sok helyen találhatunk lehullott gesztenyét, melyekből rengeteg bábot lehet készíteni.Amellett, hogy a legkisebbeknek maga a bábkészítés is igazi újdonság lesz, az együtt töltött idő kincset fog érni számotokra!Engedd, hogy Ő válassza, milyen figurát készítsetek, melyik gesztenye lesz a hasa, a feje, milyen legyen az arcocska – ezt a nagyobbak már maguk is megrajzolhatják.Készíthettek kacagós, mosolygós, szomorú és sírós arcú figurát is, így sok történetet lehet majd velük eljátszani; lehetnek a figurák gyerekek, vagy akár egy egész család, még a sajátotok is.Miközben készül a termésbábok hada, gesztenyét is süthettek. Nagyobbakkal akár össze is lehet hasonlítani az ehető és nem ehető gesztenyéket, így az új tudás mellett akár a suliban is szerezhetnek egy-két jó pontot. Mivel a bábok jószerivel megmaradnak, így több alkalom is teremtődik, hogy míg készül a hétvégi ebéd, vagy éppen egy gesztenye formájú sütemény, újabb és újabb történetek szövődjenek, akár a konyhapult mellett, vagy amíg ilyen szuper csodákat varázsoltok mesemondás közben:

Az izgalmas, új dolgok hihetetlenül képesek bűvkörükbe vonni a gyerekeket. Olyannyira, hogy akár azt is kérhetik, hogy még az esti mese is a gesztenye szereplőkről szóljon!Kitalálhatunk mi is történeteket, nagyobb gyerekekkel pedig akár közösen is lehet szőni a mesés szálakat.Nagy szerencse, ha kéznél van Marék Veronika KippKopp meséinek bármelyike, hiszen minden egyes kis könyvével újabb és újabb varázslatos világba kalauzolja a gyerekeket. A saját történetek után élmény lesz egy másik mesevilágban kalandozni.

Makk figurák

Alapanyagunk lehet a makk is, de vegyesen is készülhet belőlük (gesztenye, makk) mindenféle dolog - bábok, nyakláncok, ragasztott képek -, csak fantáziánk szabhat határt sokféleségüknek.

 

Varázsszínű levelek

Nem csak színükkel, formájukkal játszhatunk, alkothatunk, hanem még nyomdázhatunk is velük! Néhány ágacska és egy kis kréta vagy festék segítségével pedig igazi műalkotások készülhetnek.Ha friss levélből készítjük képeinket, formájuk idővel megváltozik. Azonban, ha tartósabb megoldást szeretnénk, néhány nap alatt kiszárítva a leveleket olyan képeket készíthetünk, melyek a szobák díszeként is szolgálhatnak.A szárított falevél tökéletes választás akkor is, ha szélcsengőhöz hasonló dekorációt szeretnénk készíteni, vagy kerek alapra akár ajtódíszt.

 

Hogy végül melyik őszi termés mellett döntünk, hogyan és mi mindent használunk még fel – hiszen kiváló lehetőségek rejlenek a dió héjában, gyümölcsében és egyéb termésekben is - szinte kimeríthetetlen.Marad a lehetőségek tárházában bőven jövőre is, hiszen hamarosan érkezik ünnepeivel a legvarázslatosabb hónap, melyre nem árt, ha időben készülünk fel!

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat