Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Babakelengye

Ha babonás vagy, ha nem, érdemes legalább összeírni, hogy miből milyen méret és hány darab lesz szükséges érkezése után kisbabád számára.

Bár előre már nagy biztonsággal megállapítható, hogy a születendő baba kisfiú vagy kislány lesz-e, 100%-ban biztosak csak akkor lehettek benne, amikor az orvos kezében tartva az mondja, „Gratulálok, kisfiú/kislány!”

Hogy nagy meglepetés legalább a ruhácskák terén ne érjen, válassz olyan színt, ami minden szempontból praktikus.

Lehet semleges, amit fiúcska és kislány is hordhat, de ne feledkezz meg arról, hogy mindenkit érhetnek váratlan „balesetek” – egy félresikerült pelenkázás eredménye például csodás árnyalatokat képes varázsolni bármilyen színű darabra…

Így ha nem akartok magatokkal kitolni vagy a szinte vadiúj ruhácska hipótól kivilágosodott foltja fölött pityeregni, mindenképpen érdemes fehér színű dolgokat választani. Azon túl, hogy a legtökéletesebben és bátran tisztítható ruhácskáid lesznek, minden baba olyan, mint egy kis angyal – miért ne öltöztetnéd fehérbe? Nem beszélve arról, hogy amennyiben később kistestvért is kap, akár öcsike, akár hugica lesz, csak elő kell venni a gondosan elcsomagolt induló szettet – a szín nem okozhat nagy fejtörést :-).

Az itt összeállított lista csak a teljesen alap ruhatár, évszkfüggően lesz szükség napőzóra, különböző vastagságú kabátokra vagy akár téli bundazsákra.

 

Miből mennyit érdemes előre beszerezni?

Készülj arra, hogy, ha babád az átlagos 53 cm-rel születik is, egy darabig nem nagyon lesz sem időd sem kedved vásárolgatni, ezért az 56-os méret igazán jó megoldás lehet még akkor is, ha fel kell hajtani egy ideig az ujját. Ha annyira pici lenne babád, hogy még ezekben a ruhácskákban is elveszne, azt orvosod és az ultrahang úgyis fogja jelezni. 

Textilpelenka – minimum 20 db

- Napi szinten a sok büfihez, az esti fürdetéshez a kiskád aljába, a pelenkázóra naponta, vagy "balesetenként" tiszta – szóval rengeteg fogy belőle :-).

- Aranyosak a mintásak sétához vagy nap ellen is szuperek, de a fehér moshatósága ebben az esetben is mindent visz. Legyen belőle bőven.

Body 5-5 db

- Hosszú ujjú, rövid ujjú, ujjatlan, vékony vagy vastag– attól függően, hogy babád melyik évszakban születik, legyen 5-5 db belőle. Amire feltétlenül figyelj, hogy a gyerekek hipp-hopp megnőnek, így ha túl sok van akár lehet olyan is, , amit nem is fogtok tudni kihasználni. Ne aggódj, menet közben úgyis látjátok majd, mekkora a gyerkőc ”fogyasztása”.

Kezeslábas 5 db

- Hasznos kis darab, a pici derekát a body-val együtt duplán biztonságban tudhatod – nem beszélve arról, hogy nem kell bajlódnod a derékban túl bő vagy túl szűk gumírozással. Nem csak nappalra jó játszóruha, de éjszakára is szuper pizsama. Évszaktól függően ebből is választhatsz vékonyabb, vastagabb típusokat.

Rugdalózó 3-5 db

- ugyanúgy a body fölé adhatod, mint a kezeslábast, de egy kicsit szellősebb megoldást jelent. Valójában évszakfüggő, hogy melyikre van nagyobb szükség első körben - ebból legyen több.

Zokni 5-5 db

- Édesek, színesek és hasznosak, főleg, ha van belőle vékony és vastagabb. A csúszásgátlós talpacskákra ráértek később gondolni. Amire érdemes ügyelni, hogy a gumírozás ne legyen túl szoros – könnyen bevághat bokánál.

Harisnya 3db

- Évszakfüggő, de ki tudja kiszámítani az időjárást… mivel pelusbaleset esetén egy nap kettő is szolgálatban lehet, amik este kimosva nem biztos, hogy reggelre megszáradnak, így jó, ha van belőle egy harmadik másnap reggelre – délutánra pedig az este kimosottak is biztosan megszáradnak J

Vékony sapka, kiskesztyű 2-2 db

- Előre elég ha csak 2 db-ot veszel, büfi esetére és a biztonság kedvéért. Ha úgy érzed, lehet, hogy egy pár hétig még otthon is sapit és a karomlások ellen kiskesztyűt adsz majd a kis tündérre, de az is előfordulhat, hogy rá sem kerül soha egy sem.

Takaró 2-2db

- Ezek is különböző méretben és vastagságban kaphatóak, viszont nyáron is lehetnek hűvösebb napok, amikor jól jön egy kicsit melegebb darab. Nem csak a kiságyban, hanem utazásnál, sétánál is szükséges lehet – hidd el, agy darabig el sem indulsz majd nélküle

Hálózsák 2 db

- Nem csak télen vagy hűvösebb őszi, tavaszi napokon érdemes a piciket hálózsákba bújtatni, hanem nyáron is – akár a pelus fölé adva közvetlenül. Akármennyire meleg is az este, a babák pici teste alvás közben szinte mozdulatlan, így nagyon kevés hőt termelnek – hiába van rajta body, pici lábán keresztül megfázhat a legnagyobb melegben is.

- A kifejezetten nyári hálózsákok jól szellőző anyagból készültek, mégsem csúsznak le a babáról, így olyanok, mint egy vékony kis takaró.

Évszaktól függően  2 db-ot érdemes beszerezni egy típusból, a következő kettőt pedig a következő évszak beálltával – pár hónap alatt a babák sok mindent kinőnek J

 

Természetesen ezeken felül még rengeteg dolgot vásárolhattok és fogtok is venni vagy azért mert „jajdecuki”, vagy azért mert első ránézésre létfontosságú, hogy legyen – utólag pedig rengeteg dologról kiderül, hogy felesleges vagy meg is feledkeztél róla, hogy megvetted.

 A lényeg, ne kidobott pénzként éld meg az ezekre a dolgokra elköltött összeget (és semmi esetre se add össze, hogy mennyi is ez), hanem úgy, hogy megint gyarapodott praktikus tudásod – azaz ismét egy nappal okosabb anyuka lettél J.

Lehet, hogy valaki pont az után kutat, amire neked nincs is szükséged – nosza, add el neki, varázsolj belőle újra pénzt, vagy ajándékozd oda valakinek és szerezz hatalmas örömet vele!

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat