Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

A Halloween szép arca?


Egy ünnep, melyre lehet haragudni, csak nem érdemes. Sokan gondolják azt, hogy amikor a mi hagyományaink szerint közelgő halottak napja alkalmából szomorúnak kellene lennünk, akkor valósággal istenkáromlásnak tűnhet egy olyan, torz figurákat felvonultató esemény, mint a Hallowe’en.

Öntsünk gyorsan tiszta vizet a pohárba, hogy mindenki maga dönthesse el, szeretne-e foglalkozni ezzel a kérdéskörrel a továbbiakban vagy sem, ha igen, akkor pedig melyik arcát választja?

A Hallowe’en egy ősi, kelta hagyományból ered, mai formáját látványosságának köszönheti. Nagyjából a mi busójárásunk szokásával lehet azonosítani, bár nagymértékben eltér attól és ideje is máskorra esik, de a borzalmasnak szánt, valamit elűző maskarákat tekintve (Hallowe’en a holtak szellemét, Busó maszkok magát a telet hivatottak elűzni) a cél azonos. Így mindkettő egyfajta hagyomány, hogy megtartjuk-e, csak rajtunk áll.

Egy biztos, kisgyermekeinket, unokáinkat mindig elvarázsolja a sok fény, és ha örömet okozhatunk vele, ugyan, miért ne tennénk meg? Nem vagyunk kötelesek torz figurákat alkotni, lehet a mi töklámpásunk igazán mókás vagy kedves és gyönyörű is egyben.

Döntsétek el, akár együtt a gyerekekkel, hogy milyen mintával világítson a Ti töklámpásotok. A cikk végén találtok néhány letölthető mintát, melyeket tetszőleges méretben használhattok – jó tökfaragást mindenkinek J!

A tökfaragás menete

Először is, azt kell eldönteni, hogy a tök tetején vagy alján távolítod el a magokat. Ha a mécseseket tartóban helyezitek alá, akkor az alját vágd le (így egyben stabil talpat is kapsz), ha magában a tökben szeretnéd elhelyezni a kis gyertyákat, akkor pedig a tetejét vágd körbe – ezt, mint egy kalapot, a végén majd vissza is helyezheted rá.

A tök belsejének eltávolítása után jöhet a minta – a cikk végéről vagy az internet egyéb oldalairól letölthető mintákat kinyomtatva, kivágva, sablonként használhatod azokat, ha azonban „ügyeskezű” anyuka vagy, akár szabadkézzel is rajzolhatsz kedvedre valót.

Ha a mintát szeretnéd kiegészíteni, pl. ilyen „tündérpor” sávval, rajzold meg ennek a formáját is és kisebb, nagyobb lyukakkal töltsd ki.

Természetesen nem csak ilyen professzionális eszközökkel lehet tököt faragni, megteszi egy vékonyabb fajta sniccer és néhány különböző méretű fúrófej vagy csavarhúzó is.

A végeredmény, attól függően, hogy milyen mintát választottál és hol helyezed el a tököt, mindenkit elbűvölhet – legyen helye a lakásban, a lépcsőházban az ajtó mellett vagy akár az udvaron -, biztos lehetsz benne, hogy az alkotás kortól függetlenül csal majd mosolyt az arcokra.

Így már nem is olyan ronda ez a Hallowe’en, ugye?

  

És, ha nagyon sok idővel rendelkezel, lehet a Hallowe’en tököd, akár ilyen is ;-) :

Letölthető sablon ötletek:

http://www.pumpkinpile.com

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat