Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Így kerüld el a tavaszi fáradtságot! – 18 pontos lélektréning

(avagy - Gyere tavasz, gyere!)

 

Mi az, ami Téged mosolyra fakaszt a tavasszal kapcsolatban? Kezdj el a számodra az ébredő természetet jelentő dolgokkal foglalkozni! Néhány ötletet adunk, válogass kedvedre, hogy ezek közül melyek adnak energiát Neked!

 1. Kezdj el könnyedebb, tavaszias ízekkel főzni, készíts egy szuper, könnyű tavaszi levest – a zöldségekkel teli ragulevesek, a póréhagyma leves vagy más krémleves igazi „zöld” hangulatot hozhat már színeivel is a mindennapokba.
 2. Sétálj nap közben (tudom, erre sokszor csak a hétvége alkalmas) és figyeld a nyíló virágokat – a hóvirágok és az első krókuszok már növekedésnek indultak. Jó érzés látni, ahogyan újra életre kel a természet!
 3. Ültess jácint, krókusz vagy nárcisz hagymát (felesleges méregdrágán megvenni a már kinyíltat) – hamarosan fantasztikus illatukkal és szépségükkel csalnak mosolyt az arcodra, növekedésük közben pedig napról napra, egyre közelebb érezheted magadhoz az élet ébredezését is!
 4. Készíts virág illatú gyertyát! Pár csepp, számodra a tavaszt idéző illóolajjal és bármilyen maradék gyertyával (esetleg kreatív boltban kapható viaszpasztillával) igazi illatmécsest varázsolhatsz, kedvedre!
 5. Nem csak ősszel lehet pocsolyákban ugrálni, a tavasz is hoz elég csapadékot majd – ne legyél morgós vénember, ugrálj együtt a kicsikkel a vízben! Gumicsizma, esőkabát kötelező ;-)
 6. Nem csak kertben és erkélyen, hanem ablakban is elkezdhettek zöldséget vagy fűszernövényt nevelni! Válasszon a családban mindenki egy kedvencet és magról ültessétek el – az igazi várakozást, az éledő természetet így mutathatod meg leginkább a gyerekeknek is :-)
 7. Ha szeretsz teázni, ébreszd szervezeted zöld és fehér teákkal – különleges, frissítő ízüket egy-egy különleges alkalommal káprázatos látvánnyal is párosíthatod, ha virágzó teát választasz - ezek a teakülönlegességek forró vízbe dobva a szemed láttára nyílnak ki és varázsolnak el!
 8. Készíts tavaszi dekorációt ajtóra, szobákba - gyerekszobadekorációs ötleteinket ITT találod
 9. Már nem sötétedik olyan korán - töltsd a plusz világos órákat olyasmivel, amire a korai sötétség miatt nem jutott időd - így többet adhat számodra minden nap (olvass vagy csak sétálj pár perccel többet a friss levegőn – de az is szuper feltöltődés lehet, ha egy csodás friss gyümölcslével vagy tavaszi teával a nyitott ablakból áradó friss levegőt élvezed)
 10. Találd ki, milyen növényeket ültetsz! Ablakba, erkélyre, kertbe – ahol csak lehetőséged van teremstd meg magad körül az ébredő természetet!
 11. Vedd elő a világosabb terítőket, szalvétákat, függönyöket, huzatokat - hadd adjanak színeikkel új, friss lendületet
 12. Kezdj több világos ruhát, pasztell színű kiegészítőt hordani – kezdj tavaszodni Te is lélekben!
 13. Fesd a körmöd egy igazán friss, tavaszi színre – ha eddig is festetted, azért, ha ez idáig kimaradt, akkor pedig a megújulás kedvéért :-) !
 14. Ne csak reggel és este, hanem nap közben is szellőztess egyet, amikor csak teheted – figyeld meg, mennyire más a levegő - nappal már a tavasz illatát hozza magával, a madárcsicsergésről nem is beszélve!
 15. Tervezd meg növényeid átültetését, egyre erőteljesebben növekednek, szükségük lesz a helyre!
 16. Ha tervezel valamilyen nagyobb átalakítást (festés, berendezés átalakítása vagy cseréje, stb.), akkor tervezz úgy, hogy minél szellősebb legyen a tered. Válassz olyan színeket, melyek a kiegészítők változtatásával (függöny, párnahuzatok, egyéb textíliák és dekorációs kiegészítők) könnyen felveszik az adott hangulatot. Ilyen pl. a vajszín vagy a púderszínek – ezek képesek akár a nyár, az ősz, a tél vagy a tavasz hangulatát is adni, ha a mellettük használt színeket cseréled.
 17. Kezdd el megtervezni saját megújulásod – ha úgy érzed, hogy alakodnak, bőrödnek, körmeidnek, hajadnak szüksége van arra, hogy új erővel töltsd fel, figyelj oda már ma, hogy tegyél érte:

- Egy zöld tea a reggeli kávé helyett

- egy gyümölcslé az üdítő helyett

- egy édesebb gyümölcs vagy gyümölcs és túró összeturmixolva a cukros édességek helyett

- egy párolt zöldség köret a krumpli/rizs/egyéb köretek helyett

- egy ligetszépe-kúra vagy kollagén-kúra megkezdése

- egy nyiroktisztító-kúra, hogy nyárra igazán jó formában lehess (nyirokrendszered nagytakarítása egészséged minden területére hatással lesz)

- figyelj a megfelelő mennyiségű C és D vitamin mellett a vas, magnézium és kalcium megfelelő mennyiségére is, ha kell, akár napi szinten

18. Figyelj a mindennek alapjául szolgáló, megfelelő folyadékbevitelre! A tiszta víz, a friss    gyümölcslevek, a zöld, fehér és vörös és gyógynövény teák hatása csak akkor érvényesülhet igazán, ha napi 2-3 liternyi folyadék jut a szervezetedbe. Akkor tud tisztulni, megújulni, ha az álmosító nehézséget „kimosod” belőle  

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat