Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

"Megelőzhette volna..." - Miért nem tudunk erről??

A cikk minden nőt érint, aki gyermeket szeretne, vár vagy már hozott világra. Vagyunk szép számmal, ezért különösen felháborítónak tartom, hogy a megelőzés módja nem képezi teljesen természetes módon a tájékoztatás részét. Sőt. Mivel előbb-utóbb szinte minden nőt érint, ezért azon is csodálkozom, hogy a sok felesleges sületlenség helyett miért nem kerül szóba akár már az általános iskolai biológia órákon?

 "Nagy súlyú baba, több szülés - mindenki így jár, csak nem vállalja" -Nemrég egy ismerősömet sokkolta nőgyógyásza azzal, hogy a panasz, amivel nála jelentkezett, valójában minden nőt érint, aki nagy súlyú babát vagy több gyermeket hozott a világra.

A panasz egy ideje erősödő alhasi fájdalom volt, olyan érzéssel párosulva, mintha a méhe elindulna lefelé. Nem egy önmagát elhanyagoló nőről van szó, azonban mindenféle kisebb, pihenésre elmúló fájdalom miatt nem szaladgál orvoshoz, tesz-vesz eleget minden nap, úgy gondolta, csak megemelhette magát. Rosszul gondolta...

A diagnózis méhsüllyedés volt, ami így, önmagában nem hangzik olyan ijesztőnek, de a lehetséges kimenetelek tekintetében már nem olyan vidám a helyzet.

 Az orvos 2 megoldást vázolt:

1. a méh tartószalagjainak "cseréje" műszalagokra, melynek hátránya az, hogy a szalagok bármennyire szövetbarátok, kidörzsölhetik a környezetüket, ezzel folyamatos kellemetlenséget okozva;

2. a méh teljes eltávolítása…

Igen, mindkettő műtéti beavatkozás. És, bár már teljesen mindegy volt, hogy mit tehetett volna ez ellen, szinte nyugtázta, hogy mindenki így jár, csak nem beszél róla. Olyan ez egy picit, mint az inkontinencia. A statisztákák szerint 4-ből 3 anyukát érint, mégsem tudod, hogy a környezetedben szinte mindenki "bepisil".

Engem viszont nem hagyott nyugodni a dolog. És, hogy milyen a "véletlen", nem sokkal a probléma kiderülését követően összehozott az élet egy gyógytornásszal, aki szakterületét tekintve gátizom-trénerként pont az említett terület, a gátizmok erősítését, valamint a méh, húgyhólyag tartószalagjainak és a végbél záróizom védelmét oktatja. 

Döbbenten hallgattam, hogy a fent említett probléma nemhogy nem normális, de egy intim torna tanfolyam elvégzésével és a gátizom gyakorlatok rendszeres napi gyakorlásával nagy valószínűséggel megelőzhető lehetett volna. Csupán tudnunk kéne róla, hogyan erősítsük meg a gáti területet, és hogyan óvjuk a kismedencei szervek tartószalagjait,  hogy bírják a terhelést.

Miért nem része vajon ez az információ akár a nőgyógyászati, akár a védőnői tájékoztatásnak KÖTELEZŐ jelleggel?? Ha én köteles vagyok várandós anyukaként x db vizsgálaton megjelenni - különben nem kapja meg gyermekem a neki járó havi térítést -, akkor az egészségügyi szakember miért nem köteles engem arról tájékoztatni, hogy hogyan óvhatom meg egészségem, hogy majd gyermekemnek nagyobb korában is teljesértékű édesanyja lehessek, vagy akár az Ő leendő gyermekeinek szupernagyija? 

Igen - 10-15 év múlva is benne akarok lenni minden játékban, igen - 30-35 év múlva is akarom emelni, vinni, hozni az unokáimat - és nem csak nézni, ahogyan kimaradok az életükből, mert nem emelhetek, nem hajolhatok, nem tehetek hirtelen mozdulatot, nem tehetek szinte semmit - mert elcseppen a vizelet, esteleg fájdalommal jelez a testem vagy, mert a műtét után már vigyáznom kell magamra.

Ez nonszensz. Miért nem szólnak előre? Miért csak akkor tudom meg, hogy mit tehettem volna, amikor már késő?

Értem én - sok pénz van a gyógyításban, ahhoz pedig betegség kell.

Örülök, hogy vannak olyan emberek, szakemberek, mint Haness Rita, akik a megelőzésre is  nagy hangsúlyt helyeznek, és úgy gyógyítanak, hogy közben meg is tanítanak arra, hogy mit miért csináljak.

Rita segít tanfolyamain megelőzni mindezt, egy szuper nő, aki nem csak a test női részét, hanem globálisan Téged vesz figyelembe. Nem gyógyszerekkel kezel, hanem természetesen, a saját erődet alkalmazva.

Nekünk már csak arra kell átállnunk fejben, hogy örömmel fizessünk egy tanfolyamért, ami megelőzni tanít egy életre, mintsem vagyonokat költsünk kényszerűen műtéteinkre, utókezelésekre, amiért egészségünkkel fizetünk - egy életre.

Haness Ritát itt érheted el:

www.haness-rita.hu

www.harmoniagyogytorna.hu

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat