Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Apaságra fel!

 

Kedves, Apa!

 

Ha egyre inkább úgy érzed, nem készültél még fel mindarra, ami Rátok vár, semmi baj – ez csak az ismeretlentől való félelem és a környezet elvárásainak hatása.

Minden család és baba más – miért kellene úgy csinálnotok bármit, ahogyan azt mások teszik, vagy gondolják?

Ha azt gondolod, még időre volna szükséged, emlékezz vissza, játszottál-e kicsi korodban papás-mamást? - és nyugodj meg – időben elkezdted. Hiszen már ezzel is az apaságra készültél!

Ne várd, hogy egy reggel úgy ébredsz, hogy  egyik pillanatról a másikra úrrá lett rajtad az apasági vágy – nem így működik ez. Szinte észrevétlenül érik be minden olyan, a babához fűződő érzelmed és képességed, melyekkel együtt a baba születésekor az Apa, az Anya és a Család is megszületik.

A lehető legfontosabb az, hogy Neked és Párodnak legyen minden jól működő. Egy Toyotába sem tehetsz Mercedes alkatrészt – mert egy darabig akár működhet is, de mivel nem hozzá való, idővel biztosan tönkremegy. Ezen a z elven lehet, hogy ami másnál működik, nálatok az éppen kiverné a biztosítékot, akár még a baba születése előtt, akár már utána vagytok.

Ne frusztráld magad olyan gondolatokkal, hogy vajon hogyan kell  jól csinálni? – bízz az ösztöneidben! Nem a pénzen vehető dolgok fognak sokat jelenteni Nektek vagy gyermeketeknek, hanem az együtt töltött minőségi idő – amiben tényleg egymásra figyeltek.

 

Várandósság alatt…

 

Azzal tehetsz legtöbbet kisbabádért, ha biztonságot adsz az Édesanyjának.

Hogy számára ezt mi adja meg, azt Ti ketten tudjátok legjobban.

- ha neki az a fontos, hogy nap közben felhívd - hívd fel;

- ha az, hogy esténként sétáljatok egyet - egy fél óra valószínűleg legtöbbször belefér; - - ha szeretné előre látni, hogy anyagilag rendben lesztek, tervezzetek előre együtt – így legalább azt is látjátok, meddig érhet az a takaró.

Kisbabátok számára úgysem lesz semmi fontosabb, mint az érintésetek, a hangotok, figyelmetek és az a biztonságérzet, amit csak tőletek kaphat azzal, hogy számíthat Rátok. Sokkal többet fog jelenteni számára, ha a karodban alhat el, mintha egy méregdrága zenélő játék hangjára kellene egyedül álomra hajtania kicsi fejecskéjét.

Ne félj attól, hogy a babával együtt az unalom is beköltözik életetekbe - lesz izgalom és éjjeli „buli” bőven J - ahogy pedig növekszik gyerkőcötök, egyre inkább visszaáll a normál kerékvágásba az élet.

Engedd személyiséged eddig rejtett oldalait felszínre kerülni! Ha úgy érzed, gyermeked akkor nyugodt, ha este ott vagy Vele, akkor tedd ezt, ha viszont ki kell engedned a gőzt, egyeztess pároddal és menj el a haverokkal egy kicsit – meg fogja érteni, hiszen Neki is fontos, hogy kiegyensúlyozott apukája legyen gyermeketeknek.

Nem mindenki szeretetnyelve azonos – egyikünknek a közelség, másiknak az érintés, harmadiknak akár a házimunkában való segítés jelentheti azt, hogy a párja törődik Vele. Ha Ti ismeritek egymás szeretetnyelvét és úgy szeretitek a másikat, hogy az Neki jó legyen - minden tökéletes lesz - akár albérletben, akár palotában éltek.

S ha pedig gyermeketek szeretetnyelvét is megtaláljátok - legyen az a dicséret, ölelés vagy akár közös játék -, az összhang megszületik.

 

Csak bízz az ösztöneidben.

                

 

 

PARTNEREINK

 

 

Baba Direct

Kapcsolat