Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Süssünk, süssünk – Csodákat!

Sorozatunk második részében gyümölcsös édességre invitálunk benneteket. Nagyjából 2 napig marad friss, de ennek az időtartamnak a megéléséhez igen nagy mennyiséget kell sütnöd!

Az alma az ősz egyik Joker-gyümölcse, nyersen, főzve, aszalva, kompótként, levesként, szószként, süteményben, stb…a lehetőségek tárháza végtelen.

Dekorációként is zseniálisan megállja a helyét, nem csak ősszel, hanem majd a karácsonyi asztal díszítésének részeként is, de ha a kettőt (sütemény és dekoráció) össze is tudjuk hozni, miért ne tennénk meg?

Varázsolj Te is csodálatosan szép, istenien finom és akár kifejezetten egészséges süteményt Velünk!

A hozzávalókat az eredeti recept szerint és egészséges változatában is megadjuk, dönts ízlésetek szerint, melyik lesz a nyerő a családban!

 

Sült almarózsák

Hozzávalók:

1 cs. levelestészta / teljes kiőrlésű változatban is kapható

3 db alma

3 ek cukor / por alakú édesítő

2 tk fahéj

0,5 db citrom leve kb.

5 ek baracklekvár / ha lehet, cukormentes változat

 

- az almákat megmosva félbe vágva, magházát kivéve, nagyon vékony szeletekre vágod

- citrommal meglocsolod és ha van párolód, puhulásig párolod (így marad benne a legtöbb tápanyag), ha nincs, kevés vízben kb. 2 percig főzöd, lecsepegteted

- hadd hűljön

- a levelestésztát kiolvasztod, kinyújtod (ne maradjon vastag), kb 3-4 cm-es csíkokra vágod

- lekvárral megkened a tésztacsíkot, a fahéjjal elkevert cukorral/ fahéjjal elkevert édesítővel megszórod (vigyázz a fahéj íze nagyon intenzív, nem kell rá sok),…

-…. majd az almaszeleteket egymással fedésben, az íves felével felfelé(úgy, hogy lelógjon a tésztáról, a tészta felétől felfelé, elhelyezed

- a tészta alsó felét felhajtod, majd elkezded feltekerni

- helyezd a feltekert „rózsát” muffin sütő formába

- kb. 180 fokon (sütője válogatja) 15-20 perc alatt megsütöd Ha kész, ízlés szerint még forrón megkenheted újra lekvárral, de kihűlve dekorálhatod porcukorral/ édesítővel.

Extra Tippek:

- Ha nagyon sietsz, az almaszeleteket vízzel felöntve a mikróban is megpuhíthatod 3 perc alatt egy kicsit

- A kinyújtott tésztára a lekvárhoz a fahéjas cukor mellett (vagy akár a fahéj helyett) egy kis darált diót is szórhatsz, hogy az ősz minél több kincsét használhasd konyhaművészetedben!

Az „ízélmény” biztosan nem marad el, bármelyik verziót is válaszd, alkotásod szépsége pedig mindenkit ámulatba ejt majd!

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat