Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Süssünk, süssünk – Csodákat! 1.

Az ősz együtt jár az egyre hosszabb estékkel és a csodálatos illatokkal. Mivel egyre kevésbé van kedvünk a korai sötétedésnek köszönhetően az esti órákban kimozdulni, szinte rászakad az emberre a kérdés,

hogy miután kitakarította, átrendezte, kidekorálta a lakás utolsó szegletét is (rendszerezési tippeket találhatsz ITT), hogy TV nézés helyett mi egyebet lehet csinálni?

Persze olyat, ami gyors, hiszen kisbaba mellett ritkán fogunk bele több órás hadműveletbe, illetve egyszerű is kell, hogy legyen egyben, hogy a kisgyerekes családokban be lehessen vonni a legkisebb praclikat is!

Sütögetős napokon akár el is felejthetjük a különböző füstölőket, illatmécseseket, hiszen a készülő finomságok illata pillanatok alatt betölti majd az egész lakást, a büszkeségről és boldog mosolyokról nem is beszélve, amit a kicsik arcán látsz – hiszen segítettek Anyának! Micsoda nagy dolog is ez J!

Sütős-főzős sorozatunkban arra törekszünk, hogy a hagyományos recept mellett annak egészségesen megvalósítható változatára is tippet adjunk úgy, hogy leírjuk, az eredeti, esetleg nem túl alakbarát összetevőt mivel válthatod ki, hogy a kész étel ne legyen sem a fogak, sem az alakunk ellensége.

Ha teljesen szeretnél áttérni az egészséges alapanyagú étkezésre, idővel – ahogyan kifogyak - a most otthon lapuló alapanyagok úgyis lecserélődnek egészséges társaikra. Így fokozatosan az internetek található recepteket Te magad is át tudod majd formálni egészségesebbre.

Ha sikerült valami nagyon finomat alkotnod, várjuk recepted képekkel, hogy minél többen dicsérhessük remekművedet!

 

Kakaós-Kókuszos keksz

 

A mértékegység egy kb. 2,5 dl-es (normál méretű) bögre, viszont ennek nem pontos mértékegység mivolta – es a sütemény egyszerűsége – miatt elrontani szinte nem lehet, hiszen a mennyiségek pótlásával tökéletessé tehető az alaptészta.

Hozzávalók:

1/2 bögre liszt / szénhidrát csökkentett / teljes kiőrlésű liszt

1/4 bögre kókuszreszelék

1-2 evőkanál margarin / vaj (mennyiséget majd látod, mennyire áll össze a tészta)

1 tojás sárgája

1/2 bögre cukor / természetes porédesítő (vagy ízlés szerint folyékony)

1 teáskanál sütőpor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

A folyékony alapanyagokat (vaj, tojás, édesítő – ha folyékony) habverővel, a szárazakat pedig kanállal/fakanállal alaposan keverd el, majd add egymáshoz.

Kézzel gyúrd össze – ha nagyon ragacsosnak érzed, adhatsz hozzá még egy kevés kókuszreszeléket, de ne feledd, hogy hűtőben kb. fél órát pihentetve is jól összeáll a massza (persze, ha nagyon sürgős, akkor a hűtő helyett mehet a kókuszreszelék J),ha viszont nem akar összeállni, egy kicsi vajat adhatsz még hozzá.

Lisztezett deszkán is nyújthatod vékonyra, de ha nem szeretnél további lisztet hozzáadni, itt egy szuper módszer: hajts félbe egy nagyobb darab sütőpapírt, tedd bele a tésztagombócot (vagy csak a felét, ha akkora a sütőpapír) és máris nyújthatod. Sem plusz liszt, sem ragacsos deszka vagy sodrófa.

A papír egyik felét kihajtva tetszőleges formára vághatod vagy szaggathatod a kekszeket.

200 fokon, előmelegített sütőben kb. 7-8 perc (persze sütője válogatja) sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsiben.

Kihűlve isteni ropogós lesz!

Dobozban egy hétig biztosan eláll, de nem valószínű, hogy lesz ennyi ideje .

 

 

 

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat