Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Sokoldalú virslis kosár

- Variációk leveles tésztára 1. -

Azért sokoldalú, mert bármikor bevetheted és azért is, mert bárhogyan variálhatod a tölteléket. Reggelire, vacsorára, vendégvárásra, vagy csak úgy - bármikor tökéletes! 

Hihetetlenül egyszerű és gyors az elkészítése. Alapja tulajdonképpen bármi lehet, amit a konyhában találunk, így ez a legtökéletesebb megoldás abban az esetben is, ha mindenből csak egy kicsi van otthon, ami önmagában pont nem elég semmire, de ha összekeverjük, lesz belőle egy helyes kis adag.

 

Ami biztosan szükséges, az a leveles tészta és a tojás - a többit módosítsd kedvedre! ebből a töltelék mennyiségből 12 kis kosár jön ki, a tésztának pedig nagyjából a fele, 2/3-a fog csak elfogyni. Nálunk ez a mennyiség 3 főre - Apa, Anya, másfél éves pici lány  - pont elég egy alkalomra, a megmaradt tészta tetejére pedig sajtot szórok és kisütöm, hogy legyen csak úgy egy kis sós dolog otthon. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta / van teljeskiőrlésű változata is

Liszt/ teljes kiőrlésű liszt a nyújtáshoz

Töltelék:

3 db virsli felkarikázva

3 nagy evőkanál kockázott bacon

3 db tojás

pici só, ha kell (a virsli és a bacon sótartalmától függően)

bors

petrezselyem/majoranna - ízlés szerint, de akár el is hagyható

sajt - enélkül is finom, ne aggódj, ha éppen nincs otthon

A virslit és a bacont egy tálba teszem, a 3 felvert tojást ráöntöm. Hozzáadom ízlés szerint a fűszereket (de ezek nélkül is tökéletes, hiszen a húsfélék sótartalma is elég lehet - töltelék ezzel letudva.

A leveles tésztát lisztezett deszkán vagy munkalapon vékonyra nyújtom és bögrével, pohárral vagy formával kerekre szaggatom. Ha ehhez nincs kedved, maradhat négyzet alakú is, késsel felvágva - akkor kicsit ki fognak lógni a sarkai a formából, de úgy is szuper lesz!

A tészta mehet a muffinsütő formába, abba félig, max.2/3-ig a töltelék (fel fog emelkedni sülés közben)és ha szeretnéd, arra a sajt.

Mehet akár hideg, akár előmelegített sütőbe (én mindig elfelejtem előmelegíteni), a különbség annyi, hogy nem 10 perc, hanem 20-25 perc alatt van készen. Figyelgetni kell, ha a tészta széle (és ha van rajta, a sajt) kezd pirulni, akkor már tökéletes!

Azonnal kivehető, fogyasztható - ha marad belőle (bár erre igen kicsi az esély), hidegen is nagyon finom!  

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat