Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

A farsang előszele

Szupergyors fánk – akár reggelire!

Nem csepeg az olajtól, belül puha, könnyű finomságra számíthat a családa, akár reggelire - hiszen sütéssel együtt is kész fél óra alatt. Hadd ébredjenek a kicsik a fánk ínycsiklandó illatára.

Pillekönnyű fánkok készülnek ebből a hihetetlenül egyszerű tésztából – csak pikk-pakk, összekeverjük a hozzávalókat és már süthető is!

Porcukorral, vaníliás vagy fahéjas cukorral, lekvárral, de ezer más dologgal is fantasztikusan finom – ha van idő a varázslatra, akár egy nagyobb fecskendővel még pudingot is tölthetünk bele (egyszerűen szúrd a fánk oldalába a fecskendőt és óvatosan töltsd meg – a puding utat fog találni magának :-)), de cukor-, sőt csokimázzal is bevonhatók. Ehhez ugyan meg kell várni, hogy kihűljenek, viszont így, főleg, ha még töltve is van, akár szülinapi zsúrra is szuper édességet. Ha pedig cukordarát is szórsz rá...ezt már csak fokozni lehet!

Mérce: egy 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

  • 2 púpos bögre fehér tönkölyliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
  • 2-3 evőkanál cukor

 

  1. A hozzávalókat összekeverjük, így galuskaszerű tésztát fogunk kapni
  2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk
  3. A tészta magától fog megfordulni az olajban

Így szinte biztos, hogy átsül a belseje - azért az első adag kisülése után ellenőrizzük, tépjük ketté, ha kissé nyers lenne, picit lehet lassabban sütni.

A keverésbe akár már a 2-3 évesek is besegíthetnek, de kisütéskor jobb, ha távolabb játszanak. Nem fröcsköl, de...és mekkora meglepetés lesz, ha az általuk kevert téstából megglátják, micsoda kis golyól születtek :-)!

Tipp:

Vízbe vagy lisztbe mártott kanálra nem ragad rá a tészta :-)! Jó sütögetést! 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat