Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Karfiol-kenyér

 -a laktató varázslat-

Használhatod szendvics-alapként, vagy mint egy Tortillát, de akár egy isteni, sűrű lecsó is lehet a feltét – a lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt !

HOZZÁVALÓK:

  • 2 bögre felaprított karfiol (kb ½ fej karfiol)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál darált mandula/vagy teljes kiőrlésű liszt
  • só, bors, bármilyen fűszer - ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
  2. tedda fél fej karfiolt egy aprítóba, majd rizsszem nagyságú darabokra aprítsd

        Fotó: Pinterest

  1. Ha van párolód: párold meg kb. 10 perc alatt a karfiolt (így benne maradnak a tápanyagok). Ha nincs, akkor forralj fel egy lábos vizet, főzd pár percig a karfiol-morzsát és szűrd le. Tedd tiszta konyharuhára, hogy feligya a felesleges vizet.
  2. Keverd egy tálban a karfiolhoz a tojást, mandulát és az ízlésed szerinti fűszereket
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kerek (vagy bármilyen más J) formájú lapokat készíthetsz – csak figyelj, hogy elég vastag maradjon ahhoz, hogy meg tudd fordítani (kb. fél cm vastagság már jó lesz)
  4. 66b95cb6aeb28dea8f98006c15f44980.jpgSüsd mindkét oldalát 8-10 percig (ez sütőtől függ, inkább figyeld J)

 

 

Fotó: Pinterest

 

 

Baba Direct

Kapcsolat