Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Házi szörp kristálycukor nélkül? Ezt nézd meg!

Mindig nagy dilemmát jelent az édesség és az elvileg csak cukorral készíthető szörpök, lekvárok ténye. De ennek most vége! Bármilyen szörpöt készíthetsz így!

Hozzávalók:

  • 20 bodzavirág tányér
  • 3 l víz
  • 1 citrom leve +2 citrom felkarikázva
  • édesítőszer: nyírfacukor (kb. 30-50 dkg)
  • 5 dkg citromsav


Elkészítés:

1. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.

2. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd bele, így nem vész kárba a virágpor jelentős része (a kéretlen lakókat azért érdemes kipöckölni belőle J), majd a másik két citromot karikázd fel és tedd hozzá.

4. Egy-két éjszakányi áztatás után (kóstold meg, hogy elég „bodzás”-e az íze), majd szűrd szörpös üvegekbe és dunsztold, hogy hónapokig elálljon tartósítószer nélkül is.

Dunsztolás:

  • Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba.
  • Forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp.
  • Még forrón zárd le az üvegeket, majd pokrócba, törölközőbe bugyolálva hagyd dunsztolódni, míg ki nem hűl teljesen (ez 1-2 nap).

A szörp persze nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze mennyei – arról nem beszélve, hogy kikerülöd a cukor minden kártékony hatását

Fogyasztási tipp:

Tekintsd ezt a szörpöt bátran csak egy alapnak – fogyasztáskor adj hozzá akár plusz citromot, narancsot, extra édesítőként mézet, a varázslatos ízekért pedig mentát vagy akár gyömbért is tehetsz bele – isteni ízeket kreálhatsz!

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat