Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Mennyei házi joghurt

Nincs is jobb hűsítő a nyári forróságban, mint egy kedvedre ízesített, édesen hűs vagy savanykás joghurt, amit akár magában, akár a legkönnyebb ételek, saláták, sütemények vagy fagylalt készítéséhez is használhatunk.

Igazi alapanyag, aminek mindig kell otthon lennie.

Hozzávalók:

  • 1 l tej (teljes vagy házi, de mindenképpen jó minőségű)
  • 4 evőkanál élőflórás natúr joghurt (erre csak az első alkalomnál lesz szükség)

 

  1. A tejet forrald fel és hűtsd langyosra – ne legyen hideg, így jobban beindul a joghurtkultúra benne.
  2. Tedd a 4 (akár 5) evőkanál joghurtot egy zárható, tisztára mosott üvegedénybe (akár befőttes üveg is lehet)
  3. Öntsd a tejet a jughurtra, az üveget pedig zárd le
  4. Tedd dunsztba az üveget (pokrócba vagy több törölközőbe is tekerheted), míg ki nem hűl (kb. 24 óra)
  5. A kész, több, mint 1 liternyi joghurtot innentől tartsd hűtőben, ahol akár 1 hétig is eláll  -persze, ha marad belőle J.

A következő adaghoz ebből vehetsz ki újra 4-5 kanállal, így mindig csak a friss tejről kell gondoskodnod, hogy folyamatosan legyen otthon natúr joghurt, amit gyümölcslekvárral, mézzel, valódi gyümölcsökkel kedvedre varázsolhatsz 1000 félévé.

Ne elégedj meg a bolti kínálattal – alkoss egyedit ;-)!

 

 

Baba Direct

Kapcsolat