Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Bögrés Magvas Buci

 

(6db közepes méretű bucihoz)

Nincs is jobb annál, mint reggel az isteni, friss péksütemény illatára ébredni - persze megsütheted este is, viszont akkor félő, hogy nem bírsz neki még frissen, melegen ellenállni.

Tészta:
- 2 bögre (2 dl-es) csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (kb.250g)
- 3/4 bögre (2 dl-es) magkeverék.(kb.100g)
- 1 bögre (2 dl-es) langyos víz (kb.200g)
- 2 ek búzasikér (kb.30g)
- 2 ek olívaolaj (kb.15g)
- 1 tk só
- 3/4 cs (kb.5g) instant élesztő

 

Elkészítés:

  1. A bögrényi vízzel keverd el a sót és az olajat és tedd a kenyérsütő gépbe vagy egy nagyobb tálba
  2. A többi hozzávalót egy másik tálban jól keverd össze és add a vizes keverékhez.
  3. Gépben dagasztó programon, géppel pedig dagasztva dolgozd el a tésztát - közben a sütőt melegítsd be (kb 30-35 fokig).
  4. A bedagasztott tésztát oszd 6 egyenlő részre, formázd ahogyan tetszik (kiflivé, zsemlévé vagy bucivá).
  5. Szilikonos sütőlapra vagy sütőpapírra tedd egy tepsibe őket és letakarva, a meglangyosított, lekapcsolt sütőben kb. 30 percig hagyd kelni.
  6. A sütőt a kelesztés után melegítsd 180 fokra. Ha szeretnéd, a bucikat lekenheted egy tojásfehérjével és megszórhatod ízlés szerinti magvakkal (de maradhat üresen is a teteje).
  7. Süsd aranybarnára – és már kész is J.

 

Ha…

  • túl lazának érzed a tésztát kelesztés után, adj hozzá még egy kevés lisztet

 

  • géppel dagasztod, a tészta lazább lesz és könnyebben megkel

 

 

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat