Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Vajkrém házilag

Ha arányaiban nézzük, akkor egy nagy pohár tejföl és egy kis pohár joghurt és ízlés szerint só a kívánalom.

Mindenmentes. És nem vagy köteles a bolti ízekkel beérni. Kell ennél több?

Ennyi – az ízesítés már rajtad múlik. Kapros, lila hagymás, snidlinges, fokhagymás, rozmaringos vagy akár sonkás, kolbászos verziók… érdemes fogyasztás előtt, frissen beletenni. Így mindig olyat ehetsz, amilyet éppen megkívánsz.

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz 20% tejföl (330g)
  • 1 kis doboz joghurt (150g) – vagy a már elkészített házi jughurtodból 150g ;-)
  • ízlés szerint só és fűszerek

+ egy tiszta konyharuha (vagy kiszuperált póló, stb.)

Elkészítés:

  1. A tejfölt és a joghurtot keverd össze.
  2. Tegyél egy mélyebb tálba egy szűrőt, ezt pedig béleld ki a választott anyaggal (konyharuha, póló, stb.)
  3. Az anyagba kanalazd bele a keveréket, majd kösd össze és nyomkodd ki egy kicsit.
  4. Tedd hűtőbe 24 órára-  ennyi idő alatt lesz vajkrém állagú.
  5. Ízesítsd sóval (azért utólag, mert a savóval a só nagy része távozna, így felesleges az elején beletenned) és kedved szerinti fűszerrel.

 

Tipp:

  • ha kevesebb ideig hagyod a savót kicsepegni (kb 4 órányi is elég lehet), inkább sajtkrém állagú lesz a massza, amit főzelékekbe kevés keményítővel bátran használhatsz sűrítőként. Sokkal krémesebb, lágyabb ízt kapsz, mintha tejfölt használnál.

Játssz az állagával bátran– akár isteni tortakrém is készülhet belőle, só helyett édesítővel és gyümölcsökkel, vagy lekvárral elkeverve.

 

 

Baba Direct

Kapcsolat