Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Töltött hagyma variációk -1.

Minden olyan zöldség, mely üreges vagy üregessé tehető, tökéletes arra, hogy megtöltsük. Darált hús, túró, tavaszi zöldségek

– mind mehetnek az üregekbe.smiley

Most a darálthúsos verziót hozom, hagymában – de, hogy mibe töltöd (paprika, paradicsom, gomba, tök, cukkini, stb.), igazából nem számít, bármelyikben isteni finom  lesz.wink

Töltelék hozzávalók – 4 főre:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • só, bors, paprika, petrezselyem (fokhagyma, majoranna, stb.) ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek. olaj (napraforgó, olíva, kókusz, stb.)

 

Elkészítés:

 

  1. Ha hagymába töltöd, akkor 4 db nagy fej hagymát pucolva 2 percre tegyél forrásban lévő vízbe – ha másba töltöd, akkor ez a lépés kimarad –, hogy könnyen ki tudd kanalazni, vagy csusszantani a belsejét úgy, hogy 2-3 hagymaréteg maradjon.

 

  1. A darált húst keverd el alaposan a tojással és a fűszerekkel

 

  1. Egy hagymát (vagy hagymabelsőt) vágj apróra

 

  1. Kanalazd a hagymákba (vagy más zöldségbe)

 

  1. a tetejére tejföl megy

 

  1. 180°C – ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (sütési időt nem írok, mert ami gázon 40 perc, az villanyon lehet 20-30 között is, az alsó-felső sütésnek, pláne a légkeverések köszönhetően. Tehát az időtartam program és sütő-függő.

 

  1. Ha van kedved és van otthon, egy-egy csipet reszeltsajtot a sütés vége előtt 5-10 perccel bátran tegyél rá.

 

 

 

Tálad friss petrezselyemmel szórva, friss saláta körettel – egy igazi ízcsoda lesz smiley!

TIPP: Ha szeretnéd még ízesebbé tenni, tekerd baconbe a hagymákat!

 

 

Baba Direct

Kapcsolat