Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Karfiolos Muffin

 

Sós harapnivaló, akár pogácsa helyett. De leginkább reggelire vagy tízóraira. Vagy uzsonnára és vacsorárasmiley

 

Hozzávalók:

 

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • ízlés szerint só
  • késhegynyi bors
  • petrezselyemzöld
  • ínyenceknek pici kömény, szerecsendió (elhagyható)

 

Elkészítés:

 

  1. Párold meg a karfiolt rózsáira szedve(ez jobb, mint a főzés mert az íz mellett a tápanyagok is megmaradnak benne).
  2. Minden egyéb hozzávalót keverj össze (tojás, tejföl, sajt, só, bors, petrezselyemzöld)
  3. Ha a karfiol megpárolódott, villával törd össze a neked megfelelő állagig és add azt is a keverékhez.
  4. Öntsd a szilikon muffinformák kétharmadáig a masszát és szórd meg a tetejét reszelt sajttal
  5. előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt kész.

TIPP:

  • különlegessé teheted, ha a masszába kis kockákra vágott sonkát is teszel

 

  • ha szereted a karfiolt roppanósan, akkor nem is kell megpárolnod sütés előtt, csak morzsold szemcsésre a felső, virágszerű részét. A szárából pedig készíthetsz egy mennyei karfiollevest.
 

 

Baba Direct

Kapcsolat