Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Fahéjas álomsüti-alap

                       Miért álom? Mert olyan édesség, ami nem hízlal (nem hízni valamitől már önmagában álom  :-))

Miért alap? Mert bármilyen gyümölcsöt tehetsz rá, vagy keverhetsz bele (meggy, alma, banán, stb.) A képen láthatóba nem tettem semmit, mert réteges finomság készül belőle (1 réteg süti, ez réteg puding, 1 réteg gyümölcs – 2x egymásra)

Hozzávalók:

2dl-es bögre vagy pohár mértéknek

  • édesítő (1 bögrének megfelelő mennyiségű – pl, ha 4x édesebb édesytőd van, akkor csak ¼ annyit használj)
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg vaj (vagy helyette 5 dkg kókuszzsír)
  • ízlés szerint vanília (aroma vagy őrölt, bármelyik jó, ami otthon van)
  • 1 nagy pohár natúr joghurt (vagy kb 1 bögre tej - annyi, hogy még ne legyen túl folyós a tészta, ezt próbálgasd apránként)
  • 1 z. sütőpor
  • 2 bögre szénhidrát csökkentett liszt
  • 1 tk fahéj (de tehetsz bele kókuszreszeléket is) – elhagyható, ha nem szereted

Elkészítés:

  1. keverd el a száraz dolgokat (sütőpor, liszt, fahéj/kókuszreszelék,  édesítő – ha nem folyékony) és a folyékonyakat is külön
  2. kanalanként add a lisztes keveréket a folyékonyakhoz, hogy jól elkeveredjenek és sehol ne maradjon csomó a tésztában
  3. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel sűrű galuskatészta állagig hígítsd
  4. Öntsd a masszát formába (a szilikonoshoz nem kell újabb zsiradékot adni, de a sütőpapírral bélelt forma is tökéletesen megfelel) és szórd meg kedved szerint gyümölccsel (meggy, karikázott banán, kis kockákra vágott alma, stb)
  5. Ha azt szeretnéd, hogy a tetején maradjon a gyümölcs, már mehet is a sütőbe, ha viszont inkább úgy tetszik, ha belesüpped, egy kicsit rázd meg a formát.
  6. süsd tűpróbáig 180 fokon.

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat