Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Fánk sütőben? IGEN!

Felejtsd el az olajat ;-)

 Sütőben sül, tönkölylisztből, kókuszzsírral, édesítővel is készülhet (válaszd szabadon a Neked tetsző összetevőt a receptben), a hab a tortán pedig az, hogy olaj nélkül készítheted!

Hozzávalók:

1/2 kg liszt /vagy 40 dkg fehér tönkölybúza liszt

2 tojás sárgája

1 egész tojás

5 dkg olvasztott vaj + egy kevés a kenéshez/ vagy 2,5 dkg kókuszzsír

10 dkg cukornak megfelelő édesítő (mindenkinek, ami bevált) + egy nagyobb csipet sima cukor az élesztő felfuttatásához

csipetnyi só

4 dl langyos tej

3 dkg élesztő

fél citrom vagy narancs héja (ízlésdolga, de elhagyható)

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel.
  2. A száraz elemeket(liszt, édesítő(ha por alakú), só, citromhéj) keverd össze egy tálban.
  3. Öntsd a száraz hozzávalókhoz a felfuttatott élesztőt+ tojást+olvasztott kókuszzsírt (így már kókuszolaj) + ha folyékony az édestőd, akkor most add hozzál
  4. Keverd ki alaposan az egész masszát, majd lefedve, meleg helyen kb. 40 percig hagyd kelni – duplájára fog nőni.
  5. Kelés után keverd át a tésztát újra
  6. készíts halmokat nagykanállal vagy ha van, vagy fagyikanállal sütőpapírral bélelt tepsire
  7. letakarva hagy még 15-20 percig őket, hadd nőjenek szép magasra, közben melegítsd a sütőt 180 fokra
  8. Kend meg a fánkok tetejét kókuszolajjal, majd told be a sütőbe

Kb. 20-30 perc alatt (sütőtől függ) sülnek aranybarnára.

TIPP:

  • Tálalhatod/töltheted (egy nagyméretű, gyógyszertárban beszerezhető fecskendő tökéletes erre) lekvár helyett pudinggal is a fánkokat
  • ha viszont baracklekvár mellett döntesz, pici rumaromát hozzáadva isteni ízkavalkádot teremthetsz (felnőtt partyra mehet valódi rummal is ;))
  • fánksütőben sütve igazi fánk-karikákat kapsz
  • muffin sütőben is készítheted, így az alakja garantált J
  • ha van elektromos fánksütőd, az szintén tökéletes választás
 

 

Baba Direct

Kapcsolat