Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

SAJTOS-ZABPELYHES keksz

Az eredeti receptet egy egészséges gasztronómiával foglalkozó oldalon találtam, de mivel nem volt otthon a leírt hozzávalók egy része, egy egészen más, mégis szuper ízvilág jött létre.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabliszt (vagy egyéb teljeskiőrlésű liszt)
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj (vagy helyette 5 dkg kókuszzsír)
  • 1 csomag száraz élesztő
  •  1 tk só ( majd sajttal együtt kóstold meg a tésztát és tegyél hozzá, ha neked kevés)
  • 8 dkg reszelt parmezán (de nagyon finom sima trappistával is, abból viszont kell 10 dkg, mert kevésbé intenzív az íze)
  • kb 1 dl víz (csak annyi kell belőle, amennyit felvesz)

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra
  2. A zabpelyhet keverd a liszttel, sóval, élesztővel (tehát a száraz elemeket)
  3. Adj hozzá lágy vajat és a langyos vizet – amennyit felvesz
  4. gyúrd össze és hagyd pihenni kb. 15-20 percet
  5. formázd hengeresre és vágj belőle éles késsel kb. fél centis darabokat
  6. tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kb. 15-25 perc alatt (sütőfüggő) süsd készre.

Figyeld a keksz alját, ha már szép piros, fordítsd meg ( kb 10-15 perc után). Az én sütőm még sima mezei, abban kell a 25 perc neki, egy alsó-felső sütéses, légkeveréses csodában viszont elég lehet a 15 perc is . Finom, ropogós kekszet kapsz, melyet akár 4-5 nap múlva is lehet fogyasztani – ha marad ;-) .

 

 

Baba Direct

Kapcsolat