Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

FŐZÉS NÉLKÜLI MEGGYLEVES

 

Ha nem muszáj, nem vagyok a zöldségek, gyümölcsök túlfőzésének híve, fontos, hogy minél több tápanyag maradhasson benne. Nyáron meg pláne - leginkább a friss, hűsítő megoldásokat keresem, amiben csak lehet.

A meggy egy olyan gyümölcs, amiből télen is és nyáron is tökéletes leves készül, főzés nélkül. A különbség annyi, hogy míg nyáron a friss gyümölcsből, addig télen a fagyasztott, vagy befőttként eltett verzió az alapja.

Hozzávalók:

  • 2x35 dkg meggy (a 720 ml-es befőtt lecsöpögtetett súlya is pont ez, tehát 2 befőtt)
  • kis főzőtejszín (de helyettesíthető teljes mértékben tejjel is)
  • kb 5 dl tej (ízlés szerinti mennyiségben növelhető)
  • méz vagy édesítő ízlés szerint (mennyisége teljesen a gyümölcs édességétől függ)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • 1x35 dkg (vagy az egyik befőtt) gyümölcsöt botmixerrel turmixold le
  • adj hozzá minden más hozzávalót (kivéve a többi gyümölcsöt) és keverd át ismét a botmixerrel
  • tedd bele a maradék gyümölcsöt

Ha a tej hideg volt, akkor rögtön fogyasztható, ha nem, akkor érdemes hűtőbe tenni, mert úgy hűsít tökéletesen, ha hidegen tálalod.

 

 

Baba Direct

Kapcsolat