Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Diétás Pizza

Utálom a korlátokat, így megszállottan keresem azokat az ételeket, amiket bármikor megehetek a családommal én is és nem kell attól tartanom, hogy a kilók sunyi módon kúsznak rám ;-).

 

 

Persze megoldható, hogy az ember 2 felé főz vagy csak azt eszi meg az ételek közül, amit "szabad", de akkor miért ne csináljak olyat, ami mindenkinek jó és nem veri ki fűrészpor ízével a biztosítékot egyik családtagnál sem?

Több verziót kipróbáltam már, nekem a teljeskiőrlésű lisztekből készült tészták a fent említett íz miatt, nem jöttek be.

Most viszont találtam egy pizzareceptet, amivel a tészta kb. 5 perc alatt kész, mire elkészíted a feltétet, pont eleget pihen és ami a legjobb, az egészséges verziója is finom lett :-D!

5-kor kitaláltam, hogy pizzázunk 2 évesemmel (aki nem sokat gyorsított a munkafolyamaton, de legalább rettentőmód élvezte a keverést és gyúrást) – 6-kor pedig már a feleszeletelt vacsorát tömte magába.

 

Recept 1 nagy pizzához – 2 dl-es bögrével mérve:

  • 1 bögre ch csökkentett liszt
  • 1 bögre zabliszt (sima zabpehelyből őrölve készítettem)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk édesítő (ki mit használ)
  • ízlés szerint fokhagymapor(+ bazslikom/oregano/majoranna – ha szereted, de elhagyható)
  • 2 tk porélesztő
  • 2/3 bögre langyos víz

 

Elkészítés:

  1. A langyos vízben a  porélesztőt feloldom (kb 30-35 fokos vízben oldódik felleghamarabb, ez picit langyosabb, mint az ideális babafürdető víz) – míg oldódik, előkészítem a többi hozzávalót.
  2. Az élesztős vízhez adom először a liszteket (ez a sorrend az élesztő működése miatt fontos), majd a többi hozzávalót
  3. tésztát gyúrok és míg elkészítem a feltétet, addig félreteszem pihenni

Feltét:

Tetszőleges, a képen láthatót így készítettem:

  • sűrített paradicsom híján (amiből kb 3 nagy evőkanálnyi kellene) 2 ek. kechup+2 ek. paradicsomlét kevertem el pici sóval, oregánóval
  • 1 tonhalkonzerv+5 dkg sonka+10dkg bacon szalonna kockázva, bazsalikommal
  • tetejére reszelt sajt (ízlés szerint 8-10 dkg)

A sütőt, bár szinte minden esetben azt ajánlják, hogy melegítsük elő, én nem szoktam, addig is kel a tészta, míg bemelegszik a sütő.

  1. A kicsit megpihent tésztát már a sütőpapíron nyújtom kb. 3-5 mm vékonyra, így nem kenek össze semmit.
  2. felkenem az oregánós sűrített paradicsomot (vagy helyette a ketchup+paradicsomlé verziót)
  3. rászórom és eloszlatom a feltétet
  4. megszórom sajttal és mehet a sütőbe

A sütési idő sütőfüggő, de látni fogod, hogy mikor készül el – kb. 15-25 perc kell neki.

Ne várj levegős tésztát, hiszen ezek a lisztek nehezebbek és jobban összeállnak, így egy tömör, de nagyon finom pizzát kapsz. Az én családom elég finnyás – ez átment a teszten.

 

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat