Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Töltött cukkíni

 

Akár kezdő az ember, akár már gyakorlott a konyhában, mindig lesznek olyan receptek, melyek ízvilága csak saját mércével mérve lesz tökéletes.

Az hozzávalók és az alapvető arányok ismerete nem árt, de ezen felül, hogy kinek milyen és főleg mennyi fűszer vagy extra kerül az elkészített ételeibe, csak a fantázia és a család ízlésvilága szab határt.

Ebben a receptben minden olyan alapanyag mennyiségét megadom, ami fontos, hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen a végleges mennyiség, de az ízlés szerint használhatókat csak megadom – válaszd a mennyiséget kedvedre J!

Hozzávalók:

  • 1 méretes cukkíni
  • 1 ek növényi olaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • kb. 20 dkg kockára vágott bacon
  • 0,5 kg darált hús
  • ½ csésze köles (rizs is lehet, de kölessel vagy nélküle bármikor eheted)
  • bors
  • őrölt kömény
  • pici szerecsendió
  • petrezselyem
  • kapor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tojás
  • sajt

Elkészítés:

  1. A kölest 2x mennyiségű hideg vízben kb. 7-10 perc alatt főzd meg (ennyi idő alatt fel is veszi az összes vizet)
  2. A hagymát és a bacont apróra vágva pirítsd meg az olajon, a tűzről levéve adj hozzá sót, borsot (így nem keseredik meg a bors) és tedd rá a darált húst
  3. tűzre visszatéve pirítsd meg a húst is, add hozzá ízlés szerinti mennyiségben a többi fűszert
  4. tűzről levéve add hozzá a kölest és picit sózz utána, ha kell
  5. melegítsd elő a sütőt, míg kikanalazod a négybe vagy csak félbe vágott cukkíni belsejét
  6. töltsd meg a töltelékkel
  7. a tejfölben keverd el a tojást és öntsd le a megtöltött cukkíniket vele.
  8. ha szeretnéd, szórd meg sajttal is
  9. fólia alatt párold, míg a cukkíni meg nem puhul, majd fólia nélkül pirítsd rajta a sajtot picit
 

 

Baba Direct

Kapcsolat