Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Szilvásgombóc – ahogyan bármikor eheted

Rengeteg tésztaétel van a magyar gasztronómiában, amit bármilyen diéta miatt vétek lenne többé nem fogyasztani –

így mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek közül a lehető legtöbbre megtaláljuk a szénhidrátcsökkentet megoldások közül is a legfinomabbakat.

 

Ez a gombóc mennyei – ha egyszerre több készül belőle, még kifőzés előtt lefagyasztható, így legközelebb csak bele kell dobni a forró vízbe még fagyottan, pont mint a mirelit társát – és pikk-pakk kész egy isteni étel. Vagy fagyival rétegezve, egy mennyei desszert.

 

Hozzávalók:

  • 250 gramm túró
  • 10 dkg ch csökkentett liszt / lenmag liszt / zabpehely liszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 gramm vaj
  • 1 tk. édesítő
  • csipet só

Prézlihez:

  • 1-2 tk. vaj / kókuszzsír
  • 1 csészényi szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsa

Szilva töltelék:

  • ½ kg szilva
  • édesítő
  • tk. vaj
  • fahéj

Elkészítés:

1. A hozzávalókat gyúrd össze alaposan.

2. A tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyzeteket.

3. A szilvát kimagozva, megolvasztott vajon párold meg, amikor kész, add hozzá az édesítőt és a fahéjat.

4. A négyzetek közepébe tegyél fél vagy 2 fél szilvát (amennyi fér a szilva méretétől függően).

5. A tészta széleit felhajtva formálj belőle gombócokat.

5. Forrásban lévő sós vízben főzd meg a gombócokat.

6. A morzsát pirítsd meg és abba forgasd a kifőtt gombócokat.

TIPP:

Ha nincs annyi időd, hogy még a szilvával is bíbelődj, akkor diétás szilvabefőtt lesz jó társad – azt főzni nem kell, csak a tészta közepébe helyezve pici fahéjjal ízesíteni. Utána minden mehet tovább, ahogyan a receptben írtuk.

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat