Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Tejszínes sós linzer

Ez a gyors vendégváró igazán nagy barátunk lehet, dupla adagokat készítve lefagyasztható, váratlan vendég érkezésekor vagy amikor csak úgy ennél valami sósat, pedig pár perc alatt kiolvasztva készen is van a sós rágcsálnivaló.

sós linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg sima liszt / 25-25 dkg sima és teljeskiőrlésű liszt (az egészségesebb verzióhoz)
  •         25 dkg margarin / vaj (ízlés szerint)
  •         4 tojássárgája
  •         1,5 dl tejszín
  •        1,5 tk só

tetejére:   

  • 1 egész tojás
  • reszelt sajt (trappista is tökéletes, ünnepi verzióhoz parmezánt javaslok inkább)

 Elkészítés:

  1. lisztet morzsold el a vajjal
  2. add hozzá a tejszínt és a sót – sima masszává dolgozd össze
  3. gombóccá formázva, fóliában hagyd 30 percig a hűtőben pihenni
  4. alig lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtsd és formázd kedvedre (vághatsz hosszúkás formát, rombuszt, de lehet pogácsaszerű is vagy akár gyerekeknek játékos formával kiszúrt)
  5. tojással kend le a tetejét és szórd ízlésed szerinti sajttal vagy magvakkal
  6. előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt (ez sütőtől függ) vagy a kívánt szín eléréséig süsd  (van, aki inkább sötétebben kedveli a sós süteményeket)

TIPP:

  •         A tetejére tehetsz köményt, lenmagot, napraforgómagot, szemes mákot, tökmagot vagy akár szeletelt mandulát– így szemet gyönyörködtető látvány lesz a süteményestálon is.
  • Ha szereted a fűszeres ízeket, akkor a tésztába tehetsz kevés kakukkfüvet vagy őrölt köményt is – vagy akár csak a tészta felét fűszerezd, így többféle ízt varázsolhatsz egyetlen süteményből
 

 

Baba Direct

Kapcsolat