Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Zabpelyhes szuperkeksz

 

Zabpelyhes, mert ez az alapja, és szuper, mert a liszt részét tetszőlegesen variálhatod – így ugyanazzal a keksszel mindig más ízvilágot varázsolhatsz :-)!

Vigyázat, a mértékegység gramm és milliliter, nehogy deka és deci legyen belőle :-D!

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehely
  • 100 g bármilyen liszt (lehet vegyesen is)
  • 50 ml olívaolaj (vagy 40 ml kókuszolaj)
  • 80 ml víz
  • 6 ek méz (vagy ízlés szerint más édesítő)
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. hogy valóban jól elkeveredjen minden, a száraz (zabpehely, liszt, szódabikarbóna, só) és nedves (olaj, víz, méz) hozzávalókat külön keverd össze
  2. tedd a nedves hozzávalókat a szárazhoz és alaposan keverd el együtt is
  3. hagyd 20 percet állni, hogy a zabpehely megszívhassa magát folyadékkal - így könnyebben tudod formázni (ha úgy látod jónak, akár hűtőbe is teheted)
  4. nyújtani nem igazán lehet, ellapítani viszont igen – tetszés szerint formázd, szaggasd
  5. előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt sül készre
  6. ne ijedj meg, melegen még puha, kihűlve éri el a ropogós keksz állagot

 

TIPP:

  • keverhetsz aszalt gyümölcsöt a tésztához, vagy díszítheted is a kekszek tetejét egy-egy szem aszalt gyümölccsel
  • kisülés után akár össze is ragaszthatsz linzerszerűen 2-2 kekszet
  • ha víz helyett narancslevet vagy egyéb gyümölcslevet használsz, kiváló gyümölcsös ízű kekszeket készíthetsz
  • mártsd csokiba a kekszek egyik felét, ezzel dupla ízhatást érhetsz el
  • adj fűszereket (pici fahéj, gyömbér, szegfűszeg, vaníliakivonat, stb.) az összekevert masszához, hogy mindig az aktuális évszeknak vagy alkalomnak megfelelő hangulatot teremthess :-)
 

 

Baba Direct

Kapcsolat