Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Gyorsan kész forró levesek az igazán hideg napokra

 

A decemberi nagy evések után az ember nem is vágyik igazán arra, hogy folytassa a nehéz ételek, a kilók tekintetében pedig a hízlaló sütemények sorát. Igazi fénypontjává válhat a napnak, ha esténként ebben a fagyos időben hazaérve egy sűrű, laktató, de egészséges krémlevessel kényezteted magad és családodat!

A levesbe kerülő zöldséggel rengeteg rostot viszel szervezetedbe, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a decembert ki tudja heverni – legalább januárban. Februárban jön a farsang utna hamarosan a húsvét… - kellenek a lazább hónapok :-).

a Nagy húslevesfőzések ideje a hétvége, de ne felejtsd el lefagyasztva eltenni azt a levet, ami ilyenkor megmarad! Ez lesz mindig, minden krémlevesen alapja.

Ha mégsincs otthon leves-alap, nem baj, ilyen esetben leveskockával helyettesítheted (bár jobb, ha valódi húsleves levét tudod felhasználni).

Krémlevesek készítése:

  1. A család létszámától függően ½ -1 liter alaplevet számolj egy krémleves készítéséhez. Ha előző este vagy aznap reggel, mikor kell, kiveszed a fagyasztóból, mire készíted, pont kiolvad.

 

  1. Válassz egy zöldséget vagy zöldség konzervet (a nehezen puhulók esetében, mint pl. bab, lencse, sárgaborsó) brokkoli, spárga, sütőtök, borsó, lencse, fokhagyma, karfiol, gomba, stb. és főzd meg az alaplében.

 

  1. Kb. 1 liter alapléhez adj plusz fél liter vizet közben.

 

  1. A megpuhult zöldséget botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd.

 

  1. Az ízvilágtól függően adj fűszereket: sót, borsot, szerecsendiót, őrölt köményt a kész krémleveshez, ízlésednek megfelelően.

 

  1. Ha szeretnél feltétet, akkor tehetsz a krémleves tetejére készen kapható levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, vagy ízvilágtól függően májgaluskát is főzhetsz bele.

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat