Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Tavaszi ízkavalkád – gyere máááár!

 

Amikor már minden bajod van, mert unod a szürkeséget, a hideget és a nehéz ételeket, de a primőr zöldség, gyümölcs még aranyárban van – na akkor jöhet egy kis csalás, mert bár fagyasztott dolgokból készíted (vagy csak részben fagyasztottból, a répafélék mehetnek akár friss áruból is), de már elkezdheted a ráhangolódást a könnyedebb tavaszias, napfényes ízekre!

 

Csalj nyugodtan egy kis fagyasztott vegyes zöldséggel, sóska vagy éppen spenót pürével, cseréld le a nehéz köreteket egy-egy párolt zöldséggel dúsított verzióra (a rizs köret – jázmin vagy barna – pl. mennyei, ha pici bors, só és egy teáskanál vaj társaságában párolt zöldségkeveréket adsz hozzá) – nem utolsó sorban pedig, színeivel máris jótékonyan hat Rád a szürkeség után!

Ne bonyolítsd túl, az csak elnehezíti!

Sem azért nem kell túl bonyolult ízvariációkat összeállítanod, mert az rengeteg idődet veszi igénybe – arra pedig senki nem kényszeríthet, hogy hullaként ess össze minden este vagy zombi legyél egy-egy átfőzött-áttakarított hétvége után, sem azért, mert akkor pont elveszíti ízében egy-egy étel azt a fajta könnyűséget, amit éppen várnál tőle.

Levesek

Ha szereted, a tárkony és a tejföl vagy tejszín nagyon jó arra, hogy egy könnyű zöldség- vagy ragulevesként tavaszi ízvilágot teremtsen.

Ragu leggyorsabban alaplé, kockázott csirkemell, sok karalábé, fehér- és sárgarépa + tárkony és tejföl/tejszín segítségével készíthető. Mennyei és laktató, nem utolsósorban kiváló arra is, ha életmódváltáson gondolkozol és a nehéz sültek, vagy gyorsfagyasztott ételek helyett a könnyebb irányba szeretnél mozdulni.

Zöldségkrémlevesek

Számomra a megunhatatlan – így már lassan beteges alaplé-eltevő vagyok, a hús- és zöldséglevesekből az elkészülésükkor (tehát nem, ha marad akkor alapon) elteszek egy üvegnyit, hogy legyen mibe csak belefőzni az aktuális zöldet (karfiol, spárga, brokkoli, borsó, fokhagyma, hagyma, póré, sütőtök, lencse, stb.), turmixolni és már kész is a csodás zöldségkrémleves. Levesbetéttel (pirított kenyérkocka, tészta, levesgyöngy) vagy anélkül is könnyed, meleg vacsora – estére úgysem kell túlzásba esni, ha fontos, a fittség visszaszerzése a tavasz érkezésével

Húsok

Maradjon a minimál - só, bors, fokhagyma + egy választott zöld fűszer. Ez tökéletesen beválik, ha húsokról van szó, sőt. Még csak külön kenegetned sem kell a rétegeket, tedd az összes fűszert egy tálba, önts rájuk olajat (amelyik Neked tetszik) és ezzel a keverékkel dörgöld át a húsokat jó alaposan.

Azon kívül, hogy így le is fagyaszthatod, ha esetleg nagyobb mennyiséget csinálnál, akár előre elkészítheted így a húsokat, hazaérve pedig irány a sütő lefóliázva, amikor átsült, 10-15 perc lefedés nélkül – és egy óra alatt kész is a vacsora (plusz a másnapi ebéd, amit magaddal vihetsz).

Könnyű desszertek

Kizárt, hogy kimaradjanak – oké, persze nem vacsorára, de egy hétvégi délutánt mindenképpen érdemes velük megbolondítani.

Jöhet fagyasztott gyümölcs, konzerv vagy friss – a lényeg, hogy valami könnyed joghurtos csodát varázsolj belőlük, magvakkal és mézzel – akár pici vaníliával, kardamommal is megbolondítva ;-) Netán vékony piskótalapra kenve (szépen megáll egy kis tejszín és zselatin segítségével) vagy kekszalapra…na jó, azt hiszem, ma muszáj lesz valami ilyet készítenem :-D

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat