Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Gyömbér – a sokoldalú csodaszer

A gyömbér egy olyan ízvilágot hordozó gyógy- és fűszernövény, amit valaki vagy szeret, vagy nem. Nagyon pici is elegendő belőle, hogy erőteljes íze és hatása is érvényesüljön, így könnyű túl sokat használni belőle. Ha eddig ezért nem volt a kedvenced, érdemes tenned egy újabb próbát vele – hátha harmonikus ízkombinációban egyik nagy kedvenced lesz.

ginger

 

Sokoldalúsága miatt érdemes nem különlegességként, hanem alapfűszerként tartanod és használnod is otthon:

  • immunerősítő - megfázásra különösen jó hatásal van akár tea, akár inhalálásra készített verzióban. Izzasztó, antivirális hatásainak köszönhetően lerövidítheti a betegséggel töltött napok számát
  • emésztést segítő (így segíti a salakanyagok, divatos nevén „méreganyagok” távozását) – fogyókúra esetén így hatékonyabb eredményt biztosíthat, sőt, cellulitisre kifejezetten jó. Nyugtatja az égő gyomrot, de alkalmazható bélgörcsök esetén is.
  • babavárás alatt enyhíti a reggeli rosszulléteket – friss gyömbér mézzel elkeverve a leghatékonyabb, de ha nem szereted az ízét, akkor kapszulaként is beveheted, hogy megnyugtassa gyomrodat. FONTOS, hogy a mennyiséget illetően mindenképpen egyeztess orvosoddal!
  • gyulladáscsökkentő - így az ízületi problémákra is jótékonyan hat, de izomláz esetén is jó hasznát vesszük
  • hangulatjavító - depresszió ellen hatásos
  • enyhe fájdalomcsillapító – fejfájásra, menstruációs fádalmakra kifejezetten hatásos
  • csökkenti vagy megszűnteti a hányingert – akár várandósság alatti émelygésről, akár tengeri betegségről van szó
  • jó köhögéscsillapító, ami asztmás esetekben is jó hatásfokot jelent - A gyömbér csípős hatása segít megtisztítani a tüdőt a felgyülemlett nyálkától, amely a köhögés okozója lehet. Fogyaszthatunk friss gyömbérgyökeret, illetve ihatunk gyömbérlevet vagy -teát a köhögés gyógyítására, de gyömbérolajjal is bedörzsölhetjük a mellkasunkat a gyorsabb gyógyulás érdekében.
  • serkenti a vérkeringést - így szív- és érrendszeri panaszokra is jótékonyan hat
  • kordában tartja a cukorbetegséget – csökkenti a vércukorszintet és az inzulin hatását erősíti fel, így mindenképpen érdemes

Hogyan használd?

Ha lehet, a friss gyömbért részesítsd előnyben – mivel nagyon kevés kell belőle, a borsosnak tűnő ára a hatást tekintve bőven megtérül – arról nem is beszélve, hogy nagyon kevés kell egyszerre belőle. Használhatsz persze porított formát is, ez eltarthatósága miatt praktikusabb (persze a friss változattal nehéz felvenni a versenyt).

 

 

Baba Direct

Kapcsolat