Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Rozslisztes mézes

 

Az adventi sütemények egyik királynője lehet a rozslisztes mézes, hiszen töltésének – krém vagy lekvár, simán hagyod tojásfehérje habbal a tetején vagy netán torta készül belőle -  csak a fantáziád szabhat határt.

(képen a csokis-mézes verzió)

Bárhogyan is készítsd el, a karácsonyi alapízt maga a tészta adja, elkészítése pedig annyira gyors és egyszerű, hogy még a legkisebbeket is bevonhatod a sütésbe.

Így lesz a várakozás, készülődés tökéletes a kicsik számára is – hiszen nem az a lényeg, hogy bonyolult süteménycsodák kerüljenek az asztalra, hanem az, hogy az Adventi időszakban a család igazán együtt hangolódhasson az Ünnepekre.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg méz
  • 25 dkg sima liszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 3 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

 

Így készítsd:

  1. A felvert tojásokat és a cukrot tedd meglangyosított mézbe és habzásig keverd
  2. A többi hozzávalót keverd össze és adagold ezt a keveréket a mézes habhoz.
  3. Töltsd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott + lisztezett tepsibe a masszát
  4. Süsd 30 percig közepes lángon
  5. ha kihűlt, szeletelheted

 

EXTRA TIPP:

  • még sütés előtt szórhatsz a massza tetejére szeletelt mandulát vagy durvára tört diót
  • ha nem szeretnéd tölteni, a masszához keverhetsz aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt is
  • tehetsz kakaóport is a tésztába, így igazi csokis-fahéjas ízélményben lesz részed
  • töltsd muffin formákba a masszát, és díszítsd mindet másként, kedvedre

 

 

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat