Talán regisztráció

 

 

 

 

 

 

 

Regisztráció

Így nem lesz a Húsvét kész rémálom!

 

Te is érezted már úgy, hogy egy közelgő ünnep ahelyett, hogy örömmel és várakozással töltene el, inkább a „jaj, ne” érzést hozza elő benned? Ha igen, akkor a cikk Neked íródott – ne engedd, hogy kifacsarjanak az ünnepek!

A Húsvéti időszaknak sem kell mindenki számára megfelelőnek lennie – a lényeg, hogy Nektek megfeleljen! Merj kialakítani saját szokásokat és e foglalkozz azokkal, akik vaskalaposan máshogyan gondolkoznak. Nekik és Neked is meg van a lehetőségetek arra, hogy úgy éljétek meg az ünnepet, ahogyan a számotokra a legjobb!

  1. Ne legyél takarító rabszolga!

Természetesen a tavaszi nagytakarítás fontos, hiszen ilyenkor a megújulást, az új energiákat érezzük magunkon és sokkal nagyobb lendülettel merünk a dolgokon változtatni. De nem kell mindent egyszerre! Készíts ütemtervet arra, hogy hogyan lesz időd hétvégékre elosztva egy-egy nagyobb feladat megoldására az egyik és egy szuper családi programra a másik napon (séta egy parkban, kirándulás piknikkel, stb. – szép időben érdemes mindenképpen kültéri programot keresni)

A lényeg, hogy ne az utolsó egy-két hétvégér hagyj mindent, mert mire vége az ünnepnek, hulla fáradt leszel – ez nem igazán éri meg.

  1. Készüljön a dekoráció is fokozatosan!

Ezt sem kell egyszerre megoldani, ahogy a tavasz egyre erősebben érezteti jelenlétét, úgy lehet egyre több és több dekorációs elemet elővenni, készíteni. Érdemes néhány virághagyma vagy ehető növényi csíra elültetésével kezdeni - az új, zöld élet Nekünk is erőt ad, ráadásul húsvétra már a virágok is megjelenhetnek egy világos ablakban rajta, a csírázó zöldek pedig a mindennapos étkezés részévé válhatnak.

A díszítés tervezésénél viszont mindenképpen vedd számításba kisgyermeked életkorát és óvd meg magadat is a felesleges bosszúságtól. A törékeny vagy féltett dekorációkat most ne vedd elő, tökéletes lesz a filcből vagy dekorgumiból készült verzió és a hungarocell tojás. Ezeket akár készen veszed, akár magad alkotsz belőlük valamit, azon kívül, hogy frissítesz az évente előkerülő díszeken, a ráhangolódásban is segít, sőt – a kicsiket is bevonhatod a dologba már 2 éves kortól – nagyszerűen ellesznek a törhetetlen figurákkal, ha pedig még festéket

  1. Előre találd ki a készítendő ételeket!

A sonka, tojás előző nap megfőzhető (nem nagy kaland a vízbe néhány fűszerrel beletenni), a friss zöldségeket pedig akár közösen is beszerezhetitek a legközelebbi piacon, szombaton (persze, ha nem szeretnél nagy tömegben tülekedni, akkor a hét bármely délutánja megfelelő lehet egy nagyobb áruházban, ahol biztosan nem az utolsó pillanatban töltik fel a teljes árukészletet – a zöldségek pedig bőven megőrzik frissességüket a hétvégi ünnepig.

Szokásaitoktól függően előre megtervezheted, hogy mikor milyen süteményt tudsz előre elkészteni – van, ahol a húsvét is mézeskaláccsal vagy csokiöntéssel jár együtt, nyuszi, tojás, stb. formában – ezeket előre is elkészítheted.

Ha minden „extrát” megoldasz időben, akkor az ünnepi napokra nem marad más, mint egy normál hétvégi menü elkészítése – a Nálatok szokásos fő fogások és egy-két frissen készíthető desszert.

Arra sincsen szükség, hogy frenetikus ételkülönlegességekkel várd a locsolókat, a kicsik számára a csoki és festett tojás (én a pénzadásnak nem vagyok híve, de ahány ház, annyi szokás) lesz a lényeg, sütiben, üdítőben bőven lesz részük mindenhol, ne aggódj.

A húsvétban igazából a hagyomány őrzése a fontos, ha netán kertben meg tudod oldani, hogy minden locsolkodni érkező gyerkőc egy személyes kincsestérkép alapján találhassa meg a locsolásért járó tojást, máris különlegesen izgalmassá tetted egy tojásvadászattal az ünnepet. Miért kellene ennél többet letenned az asztalra?

  1. Ha mégis valami nagyon különlegeset szeretnél

Egy Nyuszi vagy répa alakú torta, egy sima csoki- vagy répatorta egy egyszerű, de nagyon látványos fondant bevonattal és apró színes, tojás alakú drazséval, mind egyedi dísze lehet az asztalodnak. Persze, ha van időd, akkor lehet egészen bonyolult mintákat is készíteni színes fondantból esetleg marcipánból, de Te tudod, hogy mennyi időt tudsz szánni erre.

  1. Vendégek szervezése

Ha Nálatok a régi hagyomány szerinti locsolkodás működik (apa-fiúk locsolni el, anya-lányok otthon várják a locsolókat) és tudod, hogy kik érkezésére számíthatsz, beszéld meg velük bátran, hogy nagyjából mikor várod őket. Kisgyermekes szülőként meg kell értenie mindenkinek, hogy az alvásidő és az egyéb napi rutin szent, nem szeretnéd borítani. A vendégektől minimális időbeli alkalmazkodást igényel, de kisgyermeked számára több napos borulást jelenthet akár egy-egy altatás, séta, evés vagy az esti fürdetés megcsúszása.

És különben is – egyetlen ünnep sem éri meg, hogy a végére bárki is szétessen. Az ünnep Számodra is ünnep kell, hogy legyen – leginkább attól, hogy gyermeked szemében látod a csillogást.

 

 

 

 

Baba Direct

Kapcsolat