A családalapítás életünk egyik legfontosabb döntése, amit leginkább érzelmeink befolyásolnak. A gyermekvállalás viszont felelősség, és mint ilyen, óhatatlanul pénzügyi kérdés is. Mit tehetünk, hogy az anyagiak helyett a babavárás örömére tudjunk koncentrálni?

A család bővülése legtöbbször azt az igényt is magával hozza, hogy életterünket bővítsük. Több szoba kell, nagyobb alapterület, új funkciók, végtelen tárolási lehetőség, és ahol gyerek van, ott bizony nem árt egy talpalatnyi kert vagy legalább egy kis terasz. Egy gyermek érkezésekor számos új döntéshelyzetbe kerül az újdonsült család: érdemes-e lakást venni, akár hitelből, milyen állami támogatásokat lehet hozzá felhasználni? Milyen lehetőségek vannak egy lakásfelújításra vagy bővítésre? Egyáltalán miből lehet finanszírozni azokat a kiadásokat, amik egy baba születésekor felmerülnek? 

Nem kell megijedni, erre is igaz az állítás, hogy ha nem tudjuk a választ, kérdezzünk meg valakit, aki szakértője a témának. Egy pénzügyi tanácsadó többezer ügyféllel áll kapcsolatban, akikkel nap mint nap hasonló élethelyzetekre találja meg az ideális megoldást. Naprakész ismeretei és tapasztalata biztos alapot adhat a családalapítással járó pénzügyi döntések meghozatalához. 

Ma már számos államilag támogatott konstrukció áll rendelkezésre a családalapítás előtt álló vagy már bővülő családok terveinek megvalósításához. Ingatlan vásárlásával, bővítésével, felújításával kapcsolatos vágyakhoz személyre szabott lehetőségek illeszthetők CSOK, Falusi CSOK, CSOK-hitel, lakás- és jelzáloghitelek, személyi kölcsön, Babaváró hitel felhasználásával. Egy felkészült pénzügyi tanácsadó pontosan meg tudja mondani, milyen konstrukciókat hogyan kombináljunk ahhoz, hogy elérhetővé váljanak álmaink, anélkül, hogy anyagi függetlenségünket fel kellene adnunk. 

Az OTP Pénzügyi Pont Zrt. szakképzett kollégái díjmentesen, gyorsított ügyintézéssel, személyes igényekhez igazodva, banki nyitvatartási időn túl is komplett pénzügyi tanácsadással állnak rendelkezésre a családalapítás anyagi kérdéseivel kapcsolatban.

Készült hivatalos pénzügyi partnerünk, az OTP Pénzügyi Pont Zrt. támogatásával

OTP