Megérkezett a nyár, mindenki élvezi a napsütést. Azonban fontos odafigyelni a saját és gyermeikeink bőrére is. Enek fontosságáról nem lehet eleget beszélni , mindig aktuális téma. dr. Kovács Barbara a Caola Zrt. szakértője írt ebben a témában egy rendkívül hasznos cikket, érdemes elolvasni!

Napvédelem a gyermekek számára

A gyerekeket nem szabad kitenni hosszasan tűző napfénynek, próbáljuk őket árnyékban tartani. Ha a gyerekek mégis közvetlen napfényre mennek, be kell tartani néhány szabályt a leégés elkerülése érdekében. Fontos, hogy mindig legyen rajtuk fejfedő, amely védi a fejet, az arcot és a nyakat. Egy jól szellőző póló és nadrág is kulcsfontosságú, hiszen ezek legalább 30 faktoros védelmet nyújtanak. Léteznek fokozott védelmet adó UV-szűrős ruhák is. Az öltözék kiegészítéseként jól jöhet még egy lábfejet takaró szandál, illetve egy UV-szűrős napszemüveg. A megfelelő ruházat mellett a magasfokú napvédelmet biztosítani kell megfelelő fényvédők alkalmazásával. Kifejezetten gyermekek számára fejlesztett, 50 vagy 50+ faktoros terméket válasszunk az érzékeny bőrükre. Célszerű vízálló napvédőt vásárolni, hogy a fürdőzés alatt is fennálljon a védelem. A fürdőzés után, töröljük meg gyermekünket és kenjük be ismét a bőrét napvédő termékkel. Köztudott, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között legerősebb az UV sugárzás, ilyenkor maradjunk árnyékban vagy sziesztázzunk a házban. Azt ne felejtsük el, hogy gyermekünk bőrének védelmére az árnyékban is szükség van, ilyenkor is kenjük be őket és adjunk rá megfelelő ruházatot.

Cégünk, a Caola Zrt. 2021-ben megalkotta a Caola naptej termékcsaládját, amely tartalmaz egy 30 és egy 50 faktoros naptejet, továbbá egy 50 faktoros napvédő spray-t, illetve egy 50 faktoros napvédő spray-t gyerekeknek. Termékeink védelmet nyújtanak az UVA és UVB sugarak ellen, dermatológiailag teszteltek és vízállóak.

További célunk egy hipoallergén naptej feljesztése, illetve gondolunk a legkisebbekre is, így tervezzük egy kifejezetten a babák számára kifejlesztett naptej előállítását is.

Kovács Barbara
Fejlesztőmérnök