Szaranya vagyok, ha nem tudok erre minden nap odafigyelni? 

Káros tartalom mindenhol található az interneten, még az alkalmazáson belüli reklámokban is, ahol az ilyen tartalmú anyagok létrehozója profitálni tud az alkalmazásokból. A Kaspersky Safe Kids for Windows alkalmazás segít megvédeni a gyermekeket a nem megfelelő tartalmaktól.

Az interneten található bizonyos tartalmak nem megfelelőek a fiatalabbak számára. Éppen ezért a szülők több mint egynegyede (28%-a) megpróbálja szabályozni, hogy mennyi időt tölthet a gyermeke az online térben, így próbálva minimálisra csökkenteni annak kockázatát, hogy a gyerek nem megfelelő tartalomba botoljon a neten. A szülők fele (58%-a) érzi úgy, hogy szabályoznia vagy felügyelnie kell a gyermeke online böngészését és internethasználatát.

A káros tartalmakhoz a gyerekek véletlenül is hozzáférhetnek, a szülői felügyeleti szoftver pedig minimálisra csökkentheti a kockázatát annak, hogy a gyermek az online jelenléte során káros tartalommal találkozzon.

Ugyanakkor a helyzet az, hogy minden szülői felügyeleti megoldás másképpen teljesít, ezért a szülők számára nem egyszerű feladat a megfelelő szoftver kiválasztása. Az AV-Comparatives szervezet minden évben tanúsítási teszteknek veti alá a szülői felügyeleti szoftvereket gyártó cégeket, hogy megtalálja a legjobb eszközt az internetet használó gyermekek védelmére. A tanúsítást az a termék kaphatja meg, amelyik a pornográf weboldalak legalább 98%-át blokkolja, csak kevés számú hamis riasztást küld a gyermekbarát weboldalakról, és a vizsgálat során nem fedeznek fel benne súlyos megoldatlan hibát (vagy tervezési hibát).

A legutóbbi teszteredmények alapján hat résztvevőből a Kaspersky volt az egyetlen gyártó, amelyik megkapta a tanúsítást az AV-Comparatives szervezettől.

További információ: www.kaspersky.com

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.