Szeretnénk előrebocsátani, hogy nem megbélyegzés az, amiről itt szó van, SŐT! Szerintünk minden anya fejében megfogalmazódnak kérdések, kimondva vagy kimondatlanul, mely kérdések egy témakör körül keringenek: Milyen anya vagyok?! Szerintünk minden anya jó, minden anya és apa a gyermeke javát szeretné szolgálni és gondoskodni akár saját erejének és képességének határait is feszegetve. Sok anyától kapjuk azt a visszajelzést, hogy Bababőrönd kezdeményezésünk mennyire segített és milyen komoly kapaszkodókat adott információszerzés és a babavárás során felmerült kérdések megválaszolására - Szívesen segítünk! És nem állunk meg, hiszen az anyaság komoly kihívások elé állít mindenkit a dackorszakok, bölcsőde, ovi választás, iskolakezdés és sorolhatnánk még a példákat, élethelyzeteket.

Szeretnénk megfelelő öniróniával megfogalmazni azokat a fontosnak vélt pontokat és eseményeket egy anya életében, amikor a szorongásokat, kételyeket legyőzve lép egy szülő át saját árnyékán, hoz meg döntéseket és feszeget határokat, saját határait. Szeretnénk, ha a gyermekvállalás és nevelés, életre való felkészítés minden kritikus pillanatában eszetekbe jutna, hogy nem vagytok "szaranyák"!
Fogadjátok írásainkat sok szeretettel!

 

BabaDirect Csapata

Ha úgy érzed rossz anya vagy, emlékezz erre

  

 

SZINTE HALLOM, AHOGY SZIDOD, MEGKÉRDŐJELEZED ÉS KRITIZÁLOD MAGAD. „RETTENETES ANYA VAGYOK.  SZÖRNYŰ ANYA VAGYOK” – EZEKET GONDOLOD MAGADRÓL.
ROSSZ ANYA VAGYOK.

És úgy gondolod, hogy igazad van…ugye? Mert ma elvesztetted a türelmed és kiabáltál a lányoddal. Mert ma elfenekelted a fiad. Mert ma egész délután bekapcsolva hagytad a TV-t, hogy főzhess vagy takaríthass, vagy dolgozz, aludj, vagy csak egyszerűen megőrizd a józan eszed. Bekapcsolva hagytad a TV-t, hogy a gyereked ne hallja, hogy sírsz, ne lássa a könnyeidet. Mert ma egy adag gabonapelyhet, parmezán sajtot, hot-dogot és ketchupot adtál neki vacsorára.

Tudom, te vagy a legrosszabb.

De most figyelj: Ha tényleg rossz anya lennél, nem érdekelne. Nem érdekelnének olyan dolgok, mint a gyereked egészséges étkeztetése, tanítása és szórakoztatása. Nem aggódnál amiatt, hogy a kimondott szavaid esetleg visszafordíthatatlan károkat okoznak. Nem sírnál a fürdőben miközben a gyereked a szobájában játszik. Nem hagynád, hogy a bűntudat tönkre tegyen, kínozzon és felemésszen.

 

 

Nem kérnél bocsánatot. Nem éreznél bűntudatot.

Látod, ha átgondolod, ha tényleg átgondolod, a reakcióid azt bizonyítják, hogy szeretsz. Bebizonyítják, hogy végtelenül, önzetlenül törődsz a gyerekeddel, és a legjobbat akarod neki. A reakcióid azt bizonyítják, hogy jó anya vagy. Tehát ha rossznak érzed magad, gondolj erre. Amikor kétségek gyötörnek, gondolj arra, hogy a csirkefalatok nem öltek még meg egy gyereket sem, mint ahogy néhány rajzfilm sem.

 

 

Nem mindig leszel büszke a cselekedeteidre – követsz el hibákat, mind követünk el hibákat – de talán a hibáid nem „rosszak”. Ezek a hibák lehetnek tanító jellegűek is. Segítenek a fejlődésedben. Segítenek a gyermeked fejlődésében és erősebbé teszik kettőtök kötelékét.

Jobb nővé, feleséggé, baráttá és anyává tesznek. Elég vagy. A hibáiddal együtt jó anya vagy. Nagyszerű anya vagy.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.