Babád fejlődése

Ülőmagassága 65-78 mm, teljes hossza kb. 10,5 cm, Súlya 25-30g körüli.Leginkább belső szervei fejlődnek a héten, a belek és az emésztőrendszer több tajga mellett a baba pajzsmirigye is mostanában kezdi meg működést. Emiatt a jód fontos lesz számára. Jód a tengeri halak húsában található leginkább, de fontos figyelni arra, hogy olyat válassz, melyek higanyt nem tartalmaznak! Jó választás lehet például a lazac

Mi történik Veled?

Mivel a vetélés lehetőségének csökkenése jelentős az első 12 hét elteltével, pszichésen is felszabadultabbá válhatsz. Szervezeted okos, hiszen ez az a hét, amikortól látható viszonylatban is nőni kezd pocakod (míg el nem múlt a veszélyes első trimeszter, nem terhelt még a látvánnyal is), így bőrödet ideje felkészíteni a stríák elleni harcra. Ha már most elkezded, jó eséllyel marad szép, erős és csíkmentes.

Nadrágjaidat, melyek szűkebbek, lehet, hogy már nem tudod begombolni – kényelmesen legalábbis.

Tipp

Nem kell horribilis összegért stria krémeket venned, tökéletes választás, ha sheavajat, kókuszvajat vagy kakaóvajat használsz – ez utóbbiak illatáról nem is beszélve 🙂 Jó választás lehet természetesen a mandula olaj is (ezzel vigyázz, ha allergiás vagy a mandulára, pirossá válik, s viszket tőle a bőr), sőt, az olíva olaj is nagyszerű – gondoltad volna?

Az igazság az, hogy a rómaiak régen csak szépségápolásra használták az olíva olajat – ma valószínűleg kikerekedett szemmel néznék, amint sütünk, főzünk vele :-).

Nadrágjaidra jó megoldás lehet, ha már nem gombolod be őket, de övedet szélesebbre engedve, helyén tudod tartani. Helyet engedhetsz pocakodnak azzal is, ha a gomblyukba hurkolsz egy hajgumit (nem befőttest, az irritálhatja a bőröd), a másik végét pedig a gombra akasztod – így leüléskor felálláskor megfelelően tágulhat.

Hideg időben mindenképpen érdemes (nem csak kismamáknak) derékmelegítőt használni – azok közül is később a szélesebbeket választani (12. hétnél látható „Baby Inside” feliratú darab is egy ilyen szélesebb típusú bandázs :-))