Babád

Mivel a baba ízlelőbimbói már működnek – így a csípős ételeket, ha lehet, kerüld – hiszen a magzatvízben megjelenik az általad fogyasztott ételek íze.

Szemöldöke is megjelenik lassan, bőre viszont olyan vékony, hogy az erecskék még átlátszanak rajta. Már hall is kisbabád – még nem olyan jól, de ettől függetlenül akár zenét is hallgattathatsz Vele 🙂 Azt mondják, hogy Mozart zenéitől növekszik a baba intelligenciája. Ha gondolod próbáld ki! 

Forog, nyújtózik, járóreflexe mostanra kialakult – azaz akaratlanul is lépkedni kezd, ha apró talpa a magzatburok falához ér. Fogóreflexe is van már, így a köldökzsinór, vagy bármely egyéb testrész megragadására is képes.

Hossza 12-14 cm, súlya 50-80g.

Mi történik Veled?

Mivel a rosszulléti tünetek mostanra valószínűsíthetően mind elmúltak, a plusz terhelés miatt szíved pedig kb. 20%-kal nagyobb teljesítményre kapcsolt, szuper energikusnak érezheted magad! Használd ki, mozogj, sétálj a levegőn nagyokat. Járj el csoportos kismama mozgás órákra.

Tipp

Ruhatárad bővítése is aktuálissá válhat, fontos, hogy mindig kényelmes dolgokat viselj, ne szorítson sehol semmi. A kényelem még inkább igaz a cipőket tekintve – lényeges, hogy megfelelő alátámasztást adjon a megváltozott súlyeloszlás miatt. Alacsony sarkú vagy kicsit emelt lábbelit válassz, ha lehet olyat, mely tökéletesen támasztja talpadat.

Ne aggódj, nem lesz felesleges pénzkidobás, hiszen babád születése után IS fontos lesz a mindennapos séta.