Babád fejlődése

Sokat mozog, boxol, forog, rugdos mostanra, így szinte biztos, hogy már érzed a pici mozgásait. Tejfogcsírái mögött a maradandó fogak csírái is kezdenek kialakulni – Neked ezért különösen fontos a kalciumban gazdag étkezésre figyelni! Kialakulnak az ujjlenyomatot adó barázdák tenyerén és talpacskáján is és már érzékeli a fényviszonyokat – hirtelen fényre szemhéjösszehúzással reagál, akár karját is a szeme elé teszi (pl. az ultrahang vizsgálat során). Hossza 18-20cm súlya 150-200g.

Mi történik Veled?

Egyre növekvő pocakod miatt fontos, hogy munka közben is kényelmesen lehess, főleg, ha ülő munkáról van szó. Figyelj rá, hogy óránként mozogj egy kicsit, állj fel, ringasd a csípőd, illetve a lábdagadás és a visszerek elkerülése érdekében lábad tartsd felpolcolva, ha van rá lehetőséged. Kerüld a magas sarkú, szűk cipők használatát. 

Mivel babád már érzékeli a fényviszonyokat, így akár kommunikálhatsz, játszthatsz is  Vele.

Előfordulhat, hogy ha eddig nem is jelentkezett bőrödön semmilyen változás, most valami mégis történik – barnás vagy pirosas elszíneződés lehetséges. Napfény hatásra ezek erősödhetnek, így az árnyék vagy nyáron nagyméretű szalmakalap mellett a magas faktorszámú naptej használata is jó szolgálatot tesz – még akkor is, ha nem kifejezetten napozási szándékkal lépsz az utcára. Egy másik kellemetlen tünet lehet – és nem feltétlenül csak meleg hatására – a vizesedés, vagy más néven ödéma, mely a szervezeted fokozott vízvisszatartása miatt és a keringésre nehezedő plusz feladatoknak köszönhetően jelentkezhet.

Tipp

A lábak dagadása esetén hatásos ellenszer a felpolcolt lábbal pihenés (a láb a szív felett legyen), ha azonban reggel úgy ébredsz, hogy még szemeid is be vannak dagadva, nagyszerű lehet, ha egy-egy szelet uborkát teszel rájuk pár percig. Hűsíti és ápolja is a szem környékét egyben. Ha nincs kéznél uborka, hűsítésre megteszi két evőkanál is.

Mozgás

Szuper lábátmozgató gyakorlatsort tudsz megtanulni kismama jógán is, amely segíti enyhíteni és elvezetni az izületek között pangó vizet. Ha nem foglalkozol lábad egészségével, bizony könnyen lehet, hogy lábad akár egy egész számmal nagyobb lesz, s búcsút mondhatsz örökre szép női cipőidnek! Ezt semmiképpen se várd meg! Még egy okkal több a mozgás mellett!